Accessoarer och skräddarsytt för en femma

Dagen började med att leta efter de omtalade "thailändarna på hörnet".

Anledning, jag hade två tröjor som behövde sys. På hörnet i närheten av tunnelbanestationen sitter fyra thailändska kvinnor bakom en varsin gammeldags sysmaskin, runtomkring dem ligger högar av fyllda plastkassar med kläder som behöver fixas på ett eller annat sätt.

När jag kom fram till dem så stod jag bara och beundrade arbetet de gjorde för en stund, det är något speciellt över det, en slags mormor/farmors-känsla över de äldre kvinnorna som håller på med sitt handarbete, det är facinerande hur effektivt och målmedvetet de jobbar.

Ingen av dem kunde engelska så jag visade tydligt vad det var som skulle fixas, en klänning med lite för djup urringning skulle sys om en aning och en annan tröja hade sömmen gått upp på. Jag tecknade åt dem att jag skulle sätta mig ned och vänta och såg på medan de satte igång. Jag köpte en flaska vatten i resturangen bredvid och satte mig för att läsa lite i en tidning.

10 minuter senare hojtar de till mig att det är klart. Kvinnan som jag sett skräddarsy min klänning och tröja lägger tillbaka plaggen i påsen och skriver "20" på plasten. 20 bath. Det vill säga en knapp femma. För att få något skräddarsytt/lagat på 10 minuter. Jag skulle inte ens få tråden för en femma i Sverige. Jag tackade så mycket och klänningen blev perfekt.

* * *

Center World och The Platinum Shoppingmall.



Detta är utsikten från Platinum, det blev en fikapaus och man kan lätt sitta och drömma lite med en sådan här utsikt :)


Först ut var det jakten på mat. Det finns så galet mycket att välja mellan och som vanligt vet jag inte vad jag är sugen på.

De som känner mig vet vilka problem jag brukar ha när jag ska välja något. Min mor höll på att skratta ihjäl sig en gång när jag stod och skulle välja glass, jag tror hon tampades med mig i en halvtimme för att få mig att bara välja en. Så när jag väl kom till skott och vi var på väg till kassan vände jag om. Jag hade ångrat mig, jag ville ha den andra.

Det är en pina att umgås med mig själv när jag inte kan bestämma mig. Italienskt, thai, kinesiskt, japanskt, indiskt? Macka, sallad, nudlar, pasta, ris? Jag har ingen annans förslag att klanka ned på utan bara mina egna idéer att rata. De gånger det är dags för mig att äta får jag numera försöka planera i förväg vad jag vill ha, jag tenderar att bli grining och en riktig pain in the ass för mig själv om jag går för länge utan energipåfyllning. Suck.

Hur som helst åt jag (efter att ha vandrat i evigheter i jakten på mat jag vill ha men inte visste vad det var) en av de grymmaste crêpsen jag någonsin smakat! De var perfekt lagade, och serverades med en fyllning av knaperstekt bacon, stekt svamp, färska hackade tomater och fetaost. Mums, perfekta! Och precis vad jag letade efter!

Efter det var det dags för shopping, jag gav mig in på The platinum shoppingmall som är smockfullt med kläder och alla möjliga accessoarer. Och det blev rätt lyckat. Jag kom hem med en liten skatt i alla fall.



Hittade en grymt snygg väska, billiga och underbara skor, och lite smycken.
Väskan var en aning dyr men jag fick ned den till 2/3 av priset, muahaha!



Och jag blev riktigt nöjd med smyckena faktiskt. Silverörhängena blir nog använda på nyår i alla fall. Egentligen hade jag velat köpa nya skor och en ny väska till det men det får vi se om det blir av. Annars har jag nog något att ha. Som sagt, jag är lite omöjlig när det gäller att veta vad jag vill ha.

* * *

Imorgon bär det av mot Cha Am och Hua Hin, tänker unna mig lite massage, sitta vid havet en stund och umgås med lite vänner. Dagen efter tar jag en tur till centrum och kolla läget, kanske kikar in på ett spa om det är dit vägen bär. Vi får se. Sedan kan jag åka hem igen sent på eftermiddagen. Ska bli så skönt!

Tjingeling!

På spåret i Chit Loms köpcenter

Nu känns det lite som att, ja, ok, nu klickar vi in tåget på spåret och börjar rulla. Det går trögt i början, men nu rör vi oss i alla fall.

Igår gjorde jag ett impulsköp.

Jag hade bestämt mig för att utforska de köpcenter jag ännu inte besökt i stan. Så jag hamnade lite varstans med gott fika, snygga kläder och olika gatumarknader. Jag hade inte tänkt köpa något, men när man går där bland alla tjusiga klänningar/byxor/kjolar/tröjor/linnen/toppar/skor/väskor/etc/etc/etc så kommer jag ju på att jag kanske skulle haft något nytt inför nyår. Pust.



Så det var bara att ge sig in i djungeln. 

Och en klänning blev det. Den bara hängde där. Nästan lyste och ville att jag skulle köpa den.

Nu har jag "den lilla svarta" hängande i garderoben inför nyår och idag blir det ännu en tur för att inhandla lite annat skoj, bara till mig själv, muahaha! Jag har börjat märka att semster för mig är när jag unnar mig något. Släpper allt annat, krav och måsten. En massage kan förändra hela inställningen, en fika med utsikt över stan kan ändra tankegångarna, en stund i parken kan vara precis det som behövdes.

Nu när jag äntligen börjat slappna av och nu ska jag ut och njuta av dagen, vi får se vad den har att erbjuda!

Tjingeling!





Så det är det här som kallas semester

Tre dagar in på semestern känns det nästan som att jag börjar tänka igen. Jag har tio dagar helt till mig själv och de första tre har jag varit ute på promenader, långa som korta, det har rensat tankarna något otroligt.

Jag kommer knappt ihåg vad jag sett, gjort, tänkt på under de här promenaderna, jag har bara gått. Det är otroligt befriande att kunna släppa allt som ligger och snurrar om och om igen.

Jag hade planer på att göra något kul, något minnesvärt. På att lämna staden nästan hela veckan för att kunna gräva ned tårna i sanden och andas in havet varje dag, men känner jag mig själv rätt så kommer jag efter en halvtimme på stranden att vara avslappnad, fem minuter senare, måttligt uttråkad.

Jag vet att det finns galet mycket vackert att se här i Thailand, och jag vet att jag har så mycket mer att uppleva under tiden jag är här. Men idag känner jag att det kanske inte är rätt tidpunkt för rediga äventyr ändå. Jag vill använda min tid till att först landa, sedan göra något jag kommer att komma ihåg. Jag vill minnas semestern som "jamen, just det, det var ju då jag gjorde det, gud vad det var kul och vad inspirerad jag var efteråt" med ett leende på läpparna.

Idag var jag till parken. Lumphini park. En oas mitt i centrum, det är nästan som att kliva in i en annan värld. Det är grönska, lugn, små vägar att strosa på och en del djur att upptäcka. De flesta i vattnet, några på land. Några söta sköldpaddor blir matade tillsammans med fiskarna. En stor ödla springer iväg när man kommer för nära och fågelkvittret överröstar det lilla man hör av trafiken utanför grindarna. 



Det går inte en dag här i Bangkok då jag inte förundras över något. Över något man ser, smakar, hör, upplever. Som idag, jag hade tänkt mig parken för att få en paus från storstadskänslan och bara andas in lite lugn. Jag kom inte långt in förrän jag hörde musik, det spelades väldigt vackert och dramatiskt. Jag satte mig på en parkbänk i närheten och bara lyssnade, det var en riktig symfoniorkester som spelade och de var otroligt duktiga. Jag satt kvar på bänken tills de slutat spela och medan det började skymma. Färgstarkt är nog ordet som beskriver stunden bäst.

Häromdagen såg jag faktiskt en kille med de största afrokrull jag stött på i mitt liv. En annan dag satt jag bredvid en kille på tunnelbanan som hade en stor påse med levande guldfiskar i knäet. Jag kan mumsa i mig färsk mango för en knapp femma på gatan när jag vill och betala räkningarna på Seven Eleven. Som sagt, man slutar aldrig förundras i den här stan.

I mitt senaste paket hemifrån tillsammans med alla julklappar kom det också en hög tidningar. Jag har fastnat speciellt för en av dem, Filter.



De skriver om blandade saker som fångar intresset, väcker nyfikenheten, och får en att fundera över hur det verkligen är. Jag kan läsa om dem som skriver frågorna till Vem vet mest? eller om en av personerna som bränt ned Gävlebocken. Jag kan läsa om männen som ligger bakom några av de senaste årens mest uppmärksammade mediehändelser, Studio Total, eller Rikard Wolffs tankar kring bögar på film.

Det är precis en sådan tidning jag letat efter alla dessa år, med texter som väcker intresse och med varierat innehåll. Äntligen säger jag bara!

Något jag tumlade in på var en text som faktiskt handlade om Thailand. Rättare sagt, oroligheterna i södra Thailand. Det finns mycket att diskutera och jag är glad att någon skriver om sådant som gärna förträngs när man reser till "paradiset" och "det leende landet". Nu är jag inte helt påläst i ämnet, men för det är jag ingen som blundar för problemet.

Det finns massor av frågetecken som skulle behöva rätas ut, problem som man behöver lösningar på, men som det ser ut idag kommer det inte att ske imorgon direkt. Kungen har nyligen fyllt 83 år, vad händer när han dör? Oroligheterna i söder, kommer det att blossa upp eller kommer man kunna hitta en fredlig lösning? Prostution och hemlösa i ett land som har världens rikaste kung, hur går det ihop? Det är känsliga ämnen som ligger och pyr.

Som sagt, man får tid att tänka efter när man har semester. Funderingar och reflektioner kommer upp till ytan, men nu är det nog för idag. Nu är klockan halv fyra på natten och det är dags för mig att ladda batterierna. Tvätten är avklarad och jag har myst med film och läsning under kvällen. Nu förtjänar jag lite sömn.

Tjingeling!

God Jul allihopa!

Idag såg jag tomten på stan, han såg ut att ha det ganska varmt i sin glittriga röda sammetsdräkt när han stod och tog ut pengar. Jag mötte en del tomtenissar också, små thaländska barn sprang runt i tomteluvor och dräkter. Julpyntet har nått sin peak och julmelodierna spelas överallt(du kommer inte undan!).

En del samtal blev det med familjen(tack och lov för att skype kom igång igen, bra timing där inför jul... hrm hrm) och jag har fått höra att jag inte känns så långt borta i år. Och jag kan faktiskt hålla med, med tanke på att vi pratar med varandra nästan varje dag så har det inte känts som att de många milen delat på oss. Utan vi har faktiskt haft lika bra kontakt som när jag varit hemma. Det är en lättnad att alltid ha er hos mig ändå.

Och just det, min morgon började ju faktiskt med en annorlunda frukost:



Två mackor med messmör och två med väserbottenost, och bregott! Mums, vad det var gott!
  
Sedan har jag tryckt i mig mammas hemgjorda chokladkola, pepparkakor och mjölk, en halv noblesse-ask och lite kakdeg! Jag kan också passa på att tacka alla som satt in en slant på mitt konto, det är mycket uppskattat och jag kan inte göra mer just nu än att säga hur tacksam jag är! Tack tack tack!


Vidare till dagens (sista) paket i min julkalender(som också innebär att jag har semester i 10 dagar, hehe):



God jul!



Lite läsning inför semestern är alltid uppskattat(Fabrikör Liljeroos luftskepp), och ögonskuggan från Bodyshop är skitsnygg! Tack så jättemycket!

Kvällen avslutades med julmiddag tillsammans med Anna och Stellan, Anders och Marcus. Det var mysigt, dyrt och ändå värt det. Tack för middagen i alla fall!

God jul på er allihopa, jag avslutar dagens inlägg med en favorit bara för att de är så roliga med julpyntandet här i Thailand, låt mig presentera: Santa condom!



Tjingeling!

23 december 2010

Mja, då var det dagen före sista paketet.

Eller vänta nu, var det inte ett till som kom på posten igår?

Jodå, nog var det ett till fint knallgrönt paket som gick att hämta ut.



Nejmen, sedär, det kom ännu fler juklappar. Jag packade upp det och hade lite halvbråttom så jag visste inte vilka paket som behövde komma in i kylen snarast möjligt och inte. Så jag petade rätt upp och ned in alla mina nya små juklappar i kylen, hehe! Lite kul var det ju.



Så vidare till dagens paket:



God jul från moster :) Hihi!



En liten ask med fast parfym, åh vad jag älskar den här!
Dagens doft: LOVE ETC...
Tack så jättemycket!

Idag jobbas det halvdag, börjar kl 14(dvs 8 svensk tid) och slutar kl 18(dvs 12 svensk tid). Underbart!
Då är det helg! Vi får se vad som händer denna kväll :)

Tjingeling!

22 december 2010

Dagen var lång och det var mycket att göra. När man väl kom hem på kvällen så tryckte man i sig en macka, slängde sig på sängen och slog igång en film, jag tror inte jag såg tio minuter av den heller förrän jag somnat.
Trött så trött. Det var bara att ladda batterierna inför morgondagen, galet skönt att det är kort vecka och efter det kommer min ledighet, ska bli underbart!

Dagens paket:



Atchoo! Atchoo! Prosit! från lillebror, denna har jag varit nyfiken på länge!



Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!
Näsdukar alltså, jaja!

Tjingeling!

21 december 2010 och grattis till farmor på födelsedagen!

Ja, grattis på födelsedagen farmor. Hoppas du får en riktigt bra dag och att alla kommer över och skämmer bort dig, saknar er och tänker på er varje dag! Vi ses snart! Stor kram från Annelie!

* * *

Gårdagen var dryg, kändes som att så snart jag avslutat ett samtal så ringde det, och ringde det inte till mig så behövde jag ringa tre andra personer, helst inom fem minuter. Suck, hela dagen förflöt så och när dagen gick mot sitt slut och jag behövde fixa det sista så gick internet ned och systemet krånglade. Nej, igår hade jag inget flyt över huvud taget. Förutom kvällen då, Marcus var snäll nog att stanna och hjälpa mig avsluta och sedan åkte vi och käkade middag. Välbehövligt! 

Och när vi kom hem igen frossade jag i hans filmsamling, lånade 17 filmer inför den kommande semestern, härligt!



Vidare till Dagens paket:



Från Moster och Göran :)



Ett änglaspel, det var verkligen inte vad jag väntat mig, hade jag nog aldrig kunnat gissa! Tack, det är jättefint!

Tjingeling!

20 december 2010

Herregud vad tiden går!

Dagen börjar med att man vaknar av att det låter som att de försöker borra sig igenom golvet på våningen ovanför, vad fasen?! Klockan var i och för sig strax efter tio men jag fick inte sova min sista timme ifred. Så igång med Black Eyed Peas på hög volym så försöker vi undvika huvudvärken som kommer krypande.

Den här veckan jobbas det tre hela dagar sedan en halvdag. Vilken lyx! Sedan är det ledighet 10 dagar i rad, tjohoo! Undrar just hur vi ska fira detta?

Dagens paket:



Mjukt och skönt från pappa :) Hmmm..



Aha, det var handkrämen från Body Shop som jag önskade mig! Tack pappa!

Sedan vill jag bara dela med mig av en rolig grej. Jag tittade, som vanligt, på How I Met Your Mother och blev tvungen att pausa av en anledning jag inte kommer ihåg just nu, och när jag kommer tillbaka så möts jag av den här minen. Jag skrattade rakt ut, lyckad pausning, minst sagt!



Tjingeling!

19 december 2010

Mja, nu har bloggen kommit ikapp, har varit mycket att göra och då slarvar jag med rutinerna.

Idag sov jag ut, och med det menar jag att jag somnade klockan 11 igår och vaknade klockan 13 idag. Tjohej vad det behövdes, jag vaknade pigg som en mört och visste inte ritkigt vad jag skulle ta mig för idag. Jag hade egntligen tänkt se Inception igår men eftersom mina ögonlock svek mig så skjuts det fram till ikväll istället,  då blir det middag och film hemma, myskväll!

Men först tog jag en tur på stan för lite brunch, sedan ville jag unna mig något fint om jag skulle springa på det. Och banne mig, jag kommer hem med en ny tröja och ett par nya skor. Jag älskar när det dessutom kostar under den svenska hundralappen, muahaha!



Snyggt och snyggt, får hoppas att det håller med tanke på paljetterna och pärlorna bara!

Vidare till Dagens paket:




Kloka tankar, moster tänker på Fläckis. Hmm, gissar att det har något att göra med en katt!



"Man vet aldrig förrän efteråt om det var värt att gå ut"
Haha, jag hade rätt angående katten i alla fall, en till kylskåpsmagnet till min samling! Tackar!

Nu ska jag pyssla om mina naglar, diska och göra middag för att sedan belöna mig själv med filmmys!

Tjingeling!

18 december 2010

Jag är ingen hejare på det där med dagen efter.

Lördag morgon, eller ja, jag sov till kl 13, och det tog evigheter att ta sig upp ur sängen för att gå på jakt efter fruktost. Med endast ett ägg och lite vatten kvar i kylen fick dagens projekt bli att hitta mat. En dusch och sedan bar det av mot Carrefour. Jag åt lite brunch och tog det lugnt med en bok och en kaffe.

Sedan inhandlades det middag och hårfärg, det var verkligen dags att färga håret med nästan fem centimeter utväxt. Golden dark blond. Det blev bra, lite mörkare igen men det solbleks ju så attans fort här. Och pratar man hårfärg så får man väl så lov att visa en så kallad Före-och-efter-bild trots att det inte är såå stor skillnad.



Jaja, slut på det roliga och vidare till Dagens paket:



Mhm, mhm, snyggare och finare alltså!



Ett glittrigt nagellack! Tackar så mycket, det var faktiskt riktigt coolt att måla på när man har grundat med ett lager skimmer-vitt. Det ser ut som frostat silver, snyggt nu till jul och nyår!

Tjingeling!


17 december 2010

Äntligen fredag säger jag bara!

Dagen var lugnare än igår, kändes mer som vanligt. Men något var ändå annorlunda idag, för första gången sedan jag kom till Thailand så är det riktigt kallt ute. Vanligtvis har vi runt 30 grader varmt men nu måste det ha varit nere runt 20. Det känns till och med att det är kallare ute än inne på kontoret. Jösses alltså!

På kvällen taggade vi till hundra och vi var 8 st som drog vidare efter jobbet. Det blev middag på en takvåning i Din Daeng med grymt fin utsikt, en flaska whiskey att dela på och trevligt sällskap. Vi hade allt för en riktig toppenkväll förutom temperaturen, haha! Det känns lite lustigt att sitta på en takvåning i Bangkok och huttra och klaga på att det är snorkallt. Speciellt när större delen av sällskapet bestod av norrmän, svenskar och en tysk, vi borde vara vana vid lite kallare klimat än detta. Man kanske har blivit lite bortskämd den senaste tiden. Kvällen avslutades hemma hos Jan med musik, några öl och ett varmt rum, heja!


Dagens paket:



Till jul måste man vara ren, från mamma, haha, fyndigt!



Jag hade nog aldrig någonsin väntat mig att få ett par vantar, men i och för sig var det duschvantar för att skubba huden, haha! Tack mamma!

Tjingeling!






16 december 2010

Första dagen på Pers semester, vilket för min del innebär att ha lite mer koll på hans del av arbetet. Alla andra dagar har varit hur lugna som helst, det närmar ju sig jul och nyår så det arbetas inte som vanligt. Men just idag, första dagen utan Per för de närmaste två veckorna, så går telefonen het. Jag och Jocke körde på hela dagen och det gick över förväntan bra. Och tur är väl det.

Dags att vakna lite kanske? Haha!

Dagens paket:



Ring ring från moster. Hmmmmmmmm.......





Haha! En nyckelring var det alltså! Fyndigt! Och störtsköna texter:
"Mitt bästa trick är att se ut som om jag förstår" och "Överallt kan vara en säng"

Tjingeling!

15 december 2010

Mjahapp, den här dagen började annorlunda.

För det första blev jag klar tidigt och hade tid att avnjuta en koppa kaffe med kanel och mjölk och titta på ännu ett avsnitt av How I Met Your Mother. För det andra så regnade det när det var dags att gå till jobbet. För det tredje lyssnade jag på Nickleback som jag inte lyssnat på sedan jag vet inte när... Och på plats på jobbet var först strömmen av och internet fungerade inte som det skulle när det kom igång igen en timme senare. Udda morgon.

Men nu har jag lånat två filmer av en polare, Salt och Inception. Ikväll köper jag hem någon god mat och bunkrar upp för myskväll! Muaha!

Dagens paket:



Från Tove och Annsofie :) Nyfiken i en strut skulle man lätt kunna kalla mig nu! Haha, vilket uttryck egentligen, "i en strut", haha!





En skyddsängel! :D Hihi! Så söt den var! Tack mina underbara vänner! För att ni fortfarande bryr er och för att ni finns för mig trots de många milen emellan oss. Ni är guld värda!

Tjingeling!


14 december 2010

Dagen bara flög iväg.

Klev upp tidigt för att åka ut till Immigrationsverket(en jävla lång bit utanför låg det, tog ungefär en halvtimme att åka) för att ansöka om rätt visum så jag får stanna så länge jag behöver och så vidare och så vidare. En redig bunt papper fick advokaten lämna över till majoren/kaptenen som ögnade igenom allt och gjorde några kråkor bland alla dokument och i passet. Var första gången jag fick lämna fingeravtryck också, spännande. Nu är det bara att vänta en månad så kommer allt ha löst sig.

På jobbet satte det lite fart, kom upp en del små projekt, en del längre ärenden att kolla upp och sedan fick man helt enkelt passa på att slappna av lite mellan varven. Börjar bli dags för semester för vissa och det är nog bra, man ska passa på när det är lågsäsong och juletider.

När jag kom hem var det dags att ta tag i tvätten, middagen och disken. En räkning om internet hade trillat in(mindre kul, hade faktiskt inte väntat mig den) och ett litet paket från mormor(mycket kul!). Underbara lilla mormor, en korsordstidning med diverse knep och knåp inför semestern med mina favoriter hemifrån. Som en liten skatt på posten. Att något så litet kan betyda så mycket!


Dagens paket:



Litet prov från farmor :) hmmm... den var lite lurig måste jag säga.





Ny parfym från The Body Shop! Mmmm!
Dreams Unlimited, diggar namnet. Riktigt gott luktar den, citrus/vita blommor. Friskt och härligt!
Jag tycket riktigt mycket om den, vi får se om den finns att köpa här i stan ännu, kanske blir något att införskaffa om någon månad.

Nä, nu är det dags för sängen, sov bara några timmar inatt och nu ska det tas igen sömn, vilka röstar för sovmorgon imorgon?!

Tjingeling!

13 december 2010


Igår blev det shopping, söndagsröjning av lägenheten och hemlagad middag med lite tv-serier. På stan åt jag något som var, jo det var faktiskt, jääävligt gott! Nystekt pannkaka med nutella och färska jordgubbar, det var grejer det! Med en cafe mocha with ice så var det klart en tumme upp, helt rätt att fira mors födelsedag med när man inte är hemma!

Det regnade inatt, och som jag sagt förut så är det som man slår på en "på-och-av-knapp". Antingen så regnar det, eller så gör det inte det. Och med regn menas störtskur! Men det var riktigt mysigt att bara kura ihop sig längre in under täcket och få sova några timmar till!

Dessutom postade jag ett redigt paket idag, och fasen vad det sved i plånboken att skicka 4,5 kilo julklappar. Men samtidigt, så är det så värt det! Det ska komma hem i tid, vi håller tummarna! Tomten, jag har varit en snäll flicka i år och jag önskar att mina julklappar kommer fram till min familj! Om du ser detta så hoppas jag att du fixar det, tack!

Imorgon ska jag iväg till Immigrationsverket(?) och ansöka om "multiple-entry-visa" så att allt blir rätt. Ska vara på plats kl 09.30, vilket känns lite tungt. Sist jag var dit försov jag mig(men kom precis i tid). Vi får se hur det går den här gången, jag kommer dubbel och trippelkolla att jag ställt flera alarm så jag tar mig upp. Kommer troligtvis se ut som en vandrande zombie, men det löser vi nog... Hoppas jag!


Dagens paket:



Sankt lucia, det är väl mörkt i Bangkok också... kram från moster :)
Jodå, det är det allt!



Fyndigt moster, tack! En reflex kan vara bra att ha! Ned i väskan åker den!


Nu börjar lunchen ta slut, åh vad jag drömmer om den där pannkakan nu. Vilken tur att Anna delade ut pepparkakor såhär på lucia, mysstämning! Och så får man något gott att gnaga på!

Tjingeling!

12 december 2010, och stort grattis på födelsedagen mamma!


Igår pratade vi om att jag faktiskt skulle ha hunnit hem till mammas födelsedag om jag hade åkt då på eftermiddagen. Vi kom fram till att det skulle bli en väldigt jobbig resa tur och retur, men bara tanken på att det är möjligt är fantastisk. Idag hade jag faktiskt gärna varit hemma, för att krama om dig mamma, hjälpa till med att bjuda på fika och mysa med familjen. Se till att ha en underbar dag! Ät mycket gott och skäm bort dig, det är din dag idag!

Älskar dig mamma! Stor kram från lilljäntan!

* * *

Igår blev det julbord ändå, massor av folk var det, Anna på redigeringen hade med en dansk vännina fått ihop ett redigt gäng. Långbord, röda dukar, köttbullar och ris à la malta. Det blev riktigt trevligt och mycket skrattande!
Idag får det bli en tur på stan, nu sätter vi stopp för latheten, det är juletider och det ska handlas!





Dagens paket:



Mammas gullhjärta! Hihi!




Tack mammen, den är jättefin!

Tjingeling!


11 december 2010

Mysmorgon, jodå!
Med lite stekta ägg, juice, macka och film så börjar dagen rätt bra. Att sedan fixa en kopp kaffe med kanel i var inte heller helt fel. Nu har jag fixat naglarna, sagt godmorgon till mor och far och funderar på hur resten av dagen kommer forsätta. Julbord med gänget? Julklappsshopping? Troligtvis. Ingen idé att planera idag, vi låter det gå som det vill helt enkelt!

Dagens paket:



Torka, torka, snyggt det blir från mamma och pappa.
Det här var nog det enda paketet där jag kunde gissa innehållet, haha!




Fast motivet hade jag nog inte gissat :) En ny disktrasa, toppen!

Nu börjar det bli dags att klä på sig och komma ut i luften en sväng. En tur på stan så blir nog allt bra!
Tjingeling!

10 december 2010

Lång dag idag, har varit knepiga ärenden och väldigt lugnt. Vi får se vad som händer ikväll, inte säker på om jag hittar på nåt eller om jag åker hem och vilar, skulle behöva ta igen lite sömn.

Imorgon kväll hojtar Anna om att det är julbord på Stable Lodge, vi får se hur sugen man är då. Vore kul att åka i vilket fall. Ska ju shoppa lite också, muahaha! Har bara ett par stycken julklappar kvar. :)


Dagens paket:



Häng upp något snyggt, från mamma och pappa.
Jag hade verkligen ingen aning om vad ni hittat på.




Haha! Och att jag skulle få en rosa klädnypa med magneter på hade jag nog aldrig gissat heller! 

Nu är det helg! Tjingeling!

9 december 2010

Imorse tog jag tag i lite städning, det tar i och för sig aldrig mer än en kvart med plockande och att få undan alla dammråttor, men ändå. Jag unnade mig sovmorgon, och sedan åt jag frukost och började på nästa säsong av How I Met Your Mother, myspys! Dock lämnade jag disken odiskad, vilket inte är speciellt kul att komma hem till.. Men det blir ett senare problem!

Ännu en lugn dag på jobbet väntas, man blir lite lat när det är såhär lugnt. Drömmer lite om min semester och var jag ska åka någonstans, finns så mycket att se och när man har 10 dagar i rad så hinner man med mycket! Ut ur stan ska jag i alla fall några dagar, det är ett som är säkert, så jag längtar!


Dagens paket:




Från Emilio, hihi! Jag måste erkänna att det här var det paket som var svårast att ta sig in i hittills, riktigt bra inslaget! Men då fick jag riva och slita lite, och det är kuuuuul!




"Du är vår smailis, här har du en med glasögon!" Haha! Tack så jättemycket Emilio, den är helgrym!

Tjingeling!

8 december 2010

Imorse var jag helt dagvill, medan jag stod i dushen försökte jag klura ut om det var måndag, torsdag, nej vänta nu, tisdag måste det var idag, eller nej det kan det ju inte, det är ju onsdag idag! Helt borta var jag och blev nästan nervös att det egentligen var helg.
Men onsdag är det(var tvungen att dubbelkolla i mobilen ändå, attans).

Dagarna går så galet fort nu, och ändå så långsamt. Det är inte lika mycket att göra på jobbet och när man kommer hem är det småsaker som ska fixas, det ska ätas, städas, plockas. Börjar fundera på att hitta något sätt för att slappna av och släppa alla tankar i huvudet så man får sova ordentligt också. Meditation kanske vore något. Hemma i Sverige var det väldigt skönt att ta en promenad för att rensa tankarna, men jag har ingen lust att vandra runt själv här mitt i natten(jag kommer ju faktiskt hem kl 00.00 numera). Någon som har några bra knep på hur man slappnar av när man kommer hem?


Dagens paket:



Mu! Mu! Moster, haha, jag känner nästan på mig vad den här kan innehålla!






Den satt fint på kylskåpet tillsammans med alla andra små brev hemifrån.

Nu ska jag äta frukost och göra mig i ordning för dagen, en marmeladmacka försöker min mage övertala mig till. Vi får se hur det blir med det. Och förresten, igår köpte jag en juice som smakade som röda winegum, måsta bara säga det, hehe!

Tjingeling!

7 december 2010

Imorse klev jag upp tidigt och åkte och handlade på Carrefour, jag behövde en skärbräda(eftersom jag inte fick köpa den jag plockat med mig sist då den inte hade någon streckkod, mummel mummel) och akut köpa en hårtork. Efter att jag klippte mig, och det blev liiite för kort, så lever mitt hår sitt eget liv. Och nu ska jag banne mig tämja det! Muahaha! Resultatet blev relativt lyckat, nu ser jag inte ut som att jag just vaknat efter att ha sovit på huvudet hela natten. Thumbs up!

Dagens paket:




Från Lova, lilla Loppan som blivit stortjej och tappat tand, jo jag såg nog på din mammas blogg Lova! :)
Nu har jag fått paket från dig, så spännande!





En teckning och ett armband fick jag, åh så glad jag blev! Teckningen sitter redan på mitt kylskåp och armbandet har jag på mig idag! Vilken fin tjej du är Lova, tack så jättemycket!

6 december 2010

Måndag, ny arbetsvecka.

Hann med mycket under helgen, det gick lite pengar men samtidigt var det planerat. Jag gjorde min julklappshopping, klippte mig, städade, tvättade, lagade riktig mat hemma och diskade undan allt efter mig(vilket jag inte brukar göra sådär på studs).
Kurade ihop mig i sängen med filmmys och tv-serier, hade köpt färska vindruvor att mumsa på och njöt av att vara ledig en stund. Det är svårare än man tror det här med att passa på att slappna av. Eftersom man skjuter fram så mycket som ska göras till helgen blir det svårt att fånga den där egentiden man behöver för att samla ny energi. Igår struntade jag i halva att-göra-listan och var ledig istället, och det var det värt!


Dagens paket:




Ett snyggt är allt - från Fläckis, min underbara söta runda katt.





En tandborste. Vilken tur att jag inte köpte någon igår när jag var på Carrefour, det hade ju inte varit så lyckat, haha! Nu ska det borstas tänder, för ett snyggt leende är allt! :)


Tjingeling!


5 december 2010

Idag är en mycket speciell dag här i Thailand. Idag är det kung Bhumibol Adulyadejs 83:e födelsedag.

Kungen är mycket älskad och varän man är i landet kan man hitta en bild på honom. Han vakar över allt från små affärer och stora shoppingcenter till strandhyddor och finns i alla möjliga transportmedel. När man går på bio spelas en video upp efter reklamen innan filmen börjar med bilder på kungen, alla i biosalanongen står då upp för att visa sin respekt medan videon spelas.



Den här bilden tog jag igårkväll, man har satt upp en bild av kungen på nattmarknaden utanför MBK för att förbereda dagens firande.

"Bhumibol Adulyadej, leder ligan över världens rikaste kungligheter. Han är även den kung i världen som har regerat längst och ståtar med en förmögenhet på 35 miljarder dollar." - Wikipedia.

Det här med kungen är ett känsligt och mycket intressant ämne. Personligen hyser jag en stor respekt för folket och deras kultur, jag är imponerad över hur mycket de hyllar sin kung och sitt land. I Sverige har det den senaste tiden talats mer öppet om att avskaffa monarkin. Det känns verkligen i sådana här tillfällen att jag lever i en annan del av världen just nu.



Dagens paket:




"Finns i alla Thailändska hem, också i ditt" från kossorna därhemma(hemma i Sverige bor jag på bondgård för de som inte visste).





Passande nog har jag i form av ett praktiskt bokmärke(ett sånt med magneter som jag alltid tyckt är så smart) fått en bild på den svenska kungen och drottningen. :)


* * *

För övrigt fick jag mycket gjort igår, massor av julklappar inhandlades(har dock ett gäng kvar) och passade på att klippa mig. Idag ska det inhandlas massor av mer saker, ska försöka kolla upp lite lättlagade recept på nätet först. Sedan ger jag mig ut på jakt, har en viss känsla av att jag kommer ta taxi hem när jag är färdig...

Julklappar, sängkläder och mat står på listan, vi får se i vilken ände jag ska börja, suck.

Tjingeling!

4 december 2010

Äntligen lördag, jag har sovit ut och myst under morgonen med lite "How I Met Your Mother", varm choklad och macka. Dagen lista på sådant som ska göras är skriven och det som inte fixas idag fixas imorgon.




Dagens paket: 




Där du är, är ditt hem, från mamma och pappa. :)






Så fin! :D Jag vet inte ritkigt hur jag ska sätta upp den på väggen än, men upp ska den banne mig!

För övrigt så önskar jag mamma ett stort lycka till under helgen, hon står nämligen på en julmarknad i Sundsvall och säljer julgodis, kakor och ostkaka. Och jösses vad jag egentligen inte velat missa det, de har frestat mig med tryffel, kola, chokladkakor och mycket mer därhemma och det hade varit så kul att vara en del av det, hehe! Så alla ni som kan bör åka på marknaden och passa på att handla av min mor, ni lär inte ångra er!

Tjingeling!


3 december 2010

Äntligen fredag! Veckan har varit lång och dryg. Dessutom har de startat borrandet igen här på Ivy. Detta byggande och fixande, och börjas tidigt ska det. Suck. Men nu blir det helg och jag har en lång att-göra-lista att ta tag i. Det ska handlas, tvättas, fixas, trixas, funderas och bestämmas. Jaja, nu kööör vi.

Dagens paket: 




Snygg till helgen, från Niclas... Jag kände och klämde på denna en stund innan jag öppnade, kunde faktiskt inte gissa vad det var, haha!





Ojojoj, så min mobilkamera inte samarbetar med mig, oskärpa hej på dig!
Ett fint nagellack blev det och det tackar jag för, det ska testas till helgen!

Tjingeling!

2 December 2010

Igår fick jag lönen insatt på mitt nya bankkonto. Tjohoo! Kvällen avslutades helt klart med middag efter jobbet, vi gick till Little Italy och jag unnade mig en pizza med 5 sorters ostar för 350 bath, mumsfillibabba.

Idag har jag lånat Anders kamera, tänkte ge mig ut på stan för att fota lite grann. Vi får se hur det går! Med en Subway-macka i väskan klarar man sig nog innan man ska till jobbet. Har massor av planer och saker som ska göras denna månad, först ut, betala hyran, hehe!

Dagens paket: 





Från Tanne, mosters söta lilla tax, jag undrar just hur han kunde slå in paketet så fint med sina grova tassar..






En kylskåpsmagnet med texten: Man blir som man blir och jag blev jättesöt.

Hihi, vad det är roligt med små paket varje dag! Tackar och bockar!

Tjingeling!


1 December 2010


Ja, idag är det den första december och jag får öppna mitt första lilla paket i min julkalender. Spännande!




Ett litet gulligt kort med en av de sötaste kossor jag sett och mitt första paket med en hälsning från moster Anna.

Vad fick jag?




En charmig kylskåpsmagnet med texten "Jag hade nog kunnat gå långt. Om jag inte satt så skönt." Hehe!


Tack så mycket, nu börjar resan mot julen(och att mina semestedagar kommer i samma veva är ju rätt kul)!
Nu ska jag packa ihop mig för jobbet, Suthida vill att jag kommer in lite tidigare så att vi kan gå och öppna mitt bankkonto idag. Tjoho tjohej!

Tjingeling!

RSS 2.0