Bildbomb - Chiang Mai juni 2013

 
 
 
 
 
 
Sammanfattningsvis, massor av natur och kultur i samband med god mat och underbart umgänge! Tack och hej Chiang Mai!

Bilder kommer, tillfällig försening

Hej hopp, tillbaka i BKK!
Sedan i onsdags faktiskt, men sedan kom det ju jobb emellan och jag har knappt suttit vid min egen dator sedan jag kom hem. Mycket är det som ska förberedas när alla andra går på semester, hur lyckas alla ta semester samtidigt? Sluta stressa och iväg med er nu så jag kan jobba ifred!
 
Så, äntligen helg! Sömn var det första på agendan, det var dags att komma ikapp så jag lyxade till det med en 12-timmars såhär på lördag. Och det var så skönt! Jag fick dock ställa alarm annars hade jag nog sovit bort hela dagen, någon måtta får det vara.
 
Från och med måndag är det i alla fall så att jag officiellt är IT- och Säljstöd på Diakrit. Äntligen! Lagom till sommaren så man komma igång och pyssla med allt i sin takt, massor har jag att göra men nu kan jag planera mina egna dagar. Nästa vecka rullar det in lite tillskott på supporten igen också och då är det dags för utbildning igen.
 
Och hur Chiang Mai var? Amen just det, det  var jättemysigt.
En riktig naturnära och kulturspäckad stad i norr, men kommer man från Bangkok så var det lite som, ja.. Man skulle kunna jämföra det med att komma från Stockholm in till lilla Hudiksvall. Det var mysigt och kul, men så många fler dagar tror jag inte att jag skulle vilja ha. Alla människor verkade så hälsosamma också, ute på promenader och cyklar, mediterande och yoga, frisk luft i det gröna. Många inslag av tempel och gamla byggnader så det var roligt att åka runt och bara se på staden.
 
Så, bilder kommer idag eller imorgon, vi kan väl börja med en på mig och Ake tillsvidare när vi är uppe vid templet på berget.
 
 
Nu är det dags för frukost och kaffe här!
 

Packning/städning pågår

 
 
Jamen då var det äntligen dags! Ikväll åker vi mot Chiang Mai!
Packningen är i stort sett klar, jag ska väl bara gå igenom min lista 3 gånger som vanligt så är det klart. Städas ska det göras så att det är skönt att komma hem igen också. Och jag får inte glömma att ladda mobilen med ny musik. Och kamerabatteriet måste måste måste laddas ordentligt!
 
Men vi tar ett snabbt avbrott i allt förebredande och äter upp pannkakorna med färska jordgubbar och vispgrädde först! Vi ses igen nästa vecka!
 
 

Glad midsommar!

 
Hoppas ni alla får en underbar dag!

Och förresten...

...jag är galet sugen på daimglass..!

Mitt i veckan

Nu har utbildningen börjat.
Äntligen nästa steg mot min nya tjänst inom företaget.
Igår och idag har jag lärt mig lite om hur man ändrar och söker info i databasen. Det var inte så bara.. Det var rätt mycket att hålla reda på, men roligt, oh ja!

Imorgon blir det lunchmöte med chefen på Gloria Jeans café för att förbereda utbildningsmaterial inom supporten, nykomlingarna ska allt få lära sig att bli stjärnor med service ut i fingerspetsarna!

En arbetsdag kvar sedan blir det ledighet i dagarna fem, en trip till Chiang Mai med pojkvännen står på agendan och jag ser till att ladda batterierna i kameran!

 

 
Gokväll!

Citat (och en söt bild på en katt)

 
"Hemligheter är som kartor till nedgrävda skatter. Man ska ha dem i innerfickan, nära sitt hjärta, och bara ta fram dem i ljuset om det är alldeles nödvändigt."
- Kort stycke ur Mikael Bergstrands bok Delhis vackraste händer

Måndag, måndag, måndag. Bring it on!

Liten morgonkaffe efter en avslappnad och mysig helg! Oh ja!
Har varit underbart skönt, lite brunch, lite bokläsning(Delhis vackraste händer), lite massage, lite matlagning, lite marknad, lite fotograferande. Ja, en riktig myshelg, det var som att stressen efter jobbets högsäsong äntligen släppte den här veckan och nu är det verkligen dags för nya tag.
 
 
Vi laddar måndagen med ny energi (och resterna från pastagratängen jag gjorde igår) och kilar till jobbet med ett leende på läpparna idag.
 
 

Oplanerade dagar är de bästa

Dagen började först på eftermiddagen. Vid 3-snåret lämnade vi lägenheten vid Asoke och rörde oss mot Ratchathewi för att kolla in en dansstudio (där min pojkvän står på huvudet igen) och käka frukost. Isaan-mat och lite slitna sidor av Bangkok är inspirerande ibland och några bilder har blivit början på en samling av gatubilder från staden (Får bli ett temainlägg senare).
 
Sedan åkte vi vidare för att Ake skulle söka jobb på ännu en dansskola på ett ställe jag inte vet eller kommer ihåg hur man uttalar. Han fick dansa, prata med chefen och lämna sitt (nya) visitkort och de vill gärna ha honom på plats igen redan imorgon. (Glädjeskutt!)
 
Efter det visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, jag fick en impuls och bestämde att vi åker till en park, sedan fick Ake bestämma vilken. Det blev Santichai Prakan Park bredvid floden i närheten av Khao San Road. Väl där blev vi överraskade av både en mat-marknad, en riktigt regnskur och en underbar skymning vid floden.
 
Måste säga att de oplanerade dagarna har så mycket mer att ge än de som följer ett schema, en sådan känsla av frihet har jag inte känt på länge, det var en riktigt bra dag idag!
 
Notera att mannen till höger är ett riktigt ljushuvud!! Höhö!
 

Funderar på om jag inte ska planera något imorgon heller utan bara se vad dagen har att ge. Hej hopp!

Happy friday!

 

Man skulle kunna säga att regnperioden har börjat

 
Ja, regnperioden är här.
Ett säkert tecken: Ca 10 paraplyn på tork i entrén till kontoret.
Det är riktiga åskväder som drar in över Bangkok dagligen nu. Ni vet, de som gör att fönstren ser ut som inifrån ett vattenfall eller en biltvätt, och med åska som får fönstren att skallra och med blixtar som får dig att studsa i stolen. Men det är så mysigt, jag älskar det! Som jag har saknat regnet!
 
Min underbara pojkvän har i och med regnperioden mindre jobb (det är underligt, thailändarna stannar landet lite när det regnar) så jag hjälpte honom med att förnya sin "profil" där han har samlat massor av bilder från olika jobb och tävlingar och sedan göra ett visitkort. Han tryckte upp dem idag och tycker det känns bra, nu ska han ut och ragga dansskolor med ett lite proffsigare utseende (hoppas jag)!
 
Sedan vill jag ju passa på att gratulera min kusin Benjamin som tagit studenten, all lycka till dig! (Lillebor fyller 18 och äldsta kusinen tar studenten, vad hände där? När blev vi så gamla?)
 
Nu säger vi god natt och gör oss redo för fredag och den kommande helgen!
Ciao ciao!

God morgon onsdag!

Då drar vi till jobbet då, adios!

Lillebror blir stor! Grattis på 18-årsdagen!

Världens mest underbara lillebror blir 18 år idag, önskar jag kunde vara hemma och krama om dig på morgonen med frukost på sängen och fira på kvällen! Jag är så himla glad att mitt paket kom fram i tid, precis på din födelsedag!
 
 
Jag knäpper upp en öl i din ära och säger skål och grattis på 18-årsdagen!
 

De sista timmarna innan helgen är över

Dags att ladda batterierna inför en ny jobbvecka, gonatt!
 
 
 

Söndag

Och jag är så sugen på brunch!
Klockan närmar sig halv 3 på eftermiddagen och magen knorrar, dags att göra sig redo och kila ut på stan.
Men tror jag börjar dagen med ett glas mjölk och en av kanelbullarna jag bakade igår, mums!
 
 
Dagens att-göra-lista:
- Tvätta
- Äta på en ny restaurang
- Hitta en bra shop där man kan trycka upp visitkort billigt och bra (till killen min)
- Ta en fotmassage
 
Då kör vi!

Dags att vakna!

Bloggen har varit sovande tillräckligt länge. En ny kamera gav ny energi och äntligen börjar kreativiteten komma igång igen. Den har varit alltför frånvarande och nu spritter det nästan i benen.
 
Ska vi ta oss en uppdatering på det senaste?
 
Javisst!
 
1. Hur är vädret?
Svar: Varmt! Och det regnar.
 
2. Hur är jobbet?
Svar: Egentligen detsamma som tidigare. Diakrit rullar vidare varje dag och jag gör mitt bästa för att de svenska mäklarnas dagar ska bli bättre, som vanligt. Däremellan hittar jag på annat skoj. Som att besöka ett katt-café till exempel.
 
3. Hur är kärleken?
Svar: Jag skaffade mig en pojkvän. Han är underbar. Han är dansare. Han plockar upp mig när jag är trött och skrattar med mig när jag är glad. Han gör mina dagar så mycket bättre.
 
4. Hur är livet i Bangkok?
Svar: Som alltid slutar jag aldrig förundras över att inte behöva ha tråkigt så snart jag går utanför dörren. Livet är enkelt, Maten, människorna, vardagen, nattlivet och shoppingen, det finns så mycket att se och uppleva. Kommer jag någonsin tröttna?
 
 

RSS 2.0