Jösses vad veckorna går fort!

På torsdag har jag varit här i två månader. Hur sjutton...? Jösses vad veckorna går fort!

Det var en relativt händelselös vecka. Man jobbar och står i som vanligt och sedan kommer helgen med allt vad det innebär. På lördagen så var det Mackans födelsedag som firades med pompa och ståt. Italienskt för hela slanten och sedan drog vidare till en thailbar. Kvällen var lyckad och vi hade riktigt roligt.

Egentligen hade jag tänkt shoppa lite i helgen(samtidigt som jag tänkt spara pengar till en dator, men det är en annan historia). Men nu blev det snarare en typisk mellanhelg med fika, läsning och tv. Skönt, det behövs mer än man tror. Det här med heltidsarbete har jag inte blivit något riktigt beundrare av, men det fungerar. Vi slänger i en skopa fritid och resor till nästa månad så blir det kanske ordning på livet. Och hur kan man vara så trött efter jobbet när man bara sitter på ändan hela dan?

Nej, nu får vi allt ta och göra en lista. Det här är sådant som ska göras:
- Ta en tur till Hua Hin en lugn helg
- Köpa nya byxor(helst långbyxor)
- Utforska nya shoppingcenter i stan
- Försöka hitta på nåt annat till frukost än äggröra eller yoghurt
- Kolla upp datorer
- Lära mig fler thailändska ord
- Läsa mer nyheter, jag ligger så efter när jag inte har någon dator..
- Fler promenader så jag kan bara vara och slappna av som jag gjorde förut.
- Försöka att inte tappa mobilen i golvet igen(den mår inte så bra sen jag gjorde det sist)

Nu får vi se hur det gått med den här listan nästa månad. Jag har troligtvis glömt den om fem minuter.

Nu är det snart slut på lunchen och jag återgår till mitt. Vi hörs.

Tjingeling!

Plötsligt har man en vardag

Utan att man märker det riktigt, utan att man riktigt reflekterar över det, så har man plötsligt en vardag.

Det finns rutiner, människor man träffar, människor man ringer när man har tråkigt, frukost som lagas, resor som görs, ett jobb, ett umgänge. Plötsligt så finns allt där.

Jobbet har flutit på riktigt bra nu den senaste veckan, man märker att man har alltmer koll på läget och vad som ska göras. Jag står inte riktigt på egna ben ännu och leker fortfarande frågebomb då och då, men jag sköter faktiskt en hel del ärenden själv nu. Efter att ha suttit på fotoväxeln i två veckor och sedan kastas in på planväxeln en vanlig torsdag märker man att man har huvudet med sig.

Torsdagen och fredagen blev stressiga och det blev inte många minuter ledighet på lunchen. Men det känns bra att få ha sådana dagar också. Då märks det att man gör något i gruppen och att man inte bara sitter på ändan och pillar naveln eller nåt annat meningslöst.

Helgen blev väldigt lugn, och jag tror jag behövde hämta mig lite efter det tröga veckoslutet. Jag hade laddat upp med böcker lånade av Per och Ida inför regniga morgnar, det var ett smart drag. I stort sett hela lördagen regnade det, och söndag morgon var det ingen idé att studsa upp ur sängen.

Jag fick tag i Ida under eftermiddagen och tog en långfika på Starbucks. Det är lustigt vilka djupa samtalsämnen som dyker upp när vi ses. Vi betade av både prostution och ekonomi, vänner som betyder något och bryr sig och hur vi vill leva livet samt hur andra gör det.

På kvällskvisten åkte vi ut till Lumphini Night Bazar och delade på en Calzone och en Mango Sticky Rice. Mums. Ett liveband spelade på scenen, dock inte så bra, men de dansade roligt så underhållningen fungerade ändå som den skulle. Sedan tog vi en tur och beundrade allt man kan köpa på marknaden och köpe en varsin finurlig pryl till någon därhemma.

Nu är det ny arbetsvecka. Måndagen är en aning seg och det är lite att göra. Man driver lätt iväg i tankarna och funderar på saker man fortfarande behöver köpa, saker man vill göra och ärenden man vill uträtta. Men jag hade ändå en rolig upptäckt när jag kom till jobbet idag. Efter en helg av vila och avskildhet blev jag riktigt glad att se alla bekanta ansikten på kontoret. Alla ler när man kommer och några frågar om allt är bra. Härligt.

Jag ser ändå till att hålla mig uppdaterad på hemmafronten, jag läser bloggar och kollar mail, pratar på skype och ser till att jag inte missat något. Man saknar nära och kära hemma. Men med mycket kommunikation går allt bra. Så fort jag köpt en egen dator ska det blir fart på både blogg och kontakt med er därhemma.

Vi hörs snart! Tjingeling!


Helg!

Lördag morgon. Få ord klingar så bra. Början på helgen. Man har fått sova ut, men vad ska man göra?

För mig blev det enkelt. Efter att ha plockat på mig en yoghurt och myst ned mig i sängen med lite tv ringde plötsligt telefonen. Ida. Vill du hänga med på bio om två timmar? Självklart!

Legend of the guardians blev det, mysigt med lite animerat/tecknat som man vet slutar lyckligt! Riktigt bra gjort var det också och ugglorna var såå grymt söta!

Efter det blev det en snabb lunch med nudlar, grönsaker och kyckling. Sedan bar det av hemåt, jag hängde med upp till Per och Ida och lyckades låna ett gäng böcker. Med lite Idol på tv:n känns det nästan som hemma.

Ikväll går vi nog ut ett gäng och käkar, det finns så mycket att välja på här. Så mycket att upptäcka. Men även om det finns ny saker att prova finns det också en del att komma tillbaka till.

Igår kväll gick vi, enligt en ny tradition, ut till ett ställe på Sukhumvit Soi 8, Stable Lodge. En dansk/svensk-ägd restaurang med grymt god mat. Riktigt hemlagat, äkta. Det går att få allt från köttbullar till Smörrebröd. Jag var inte så hungrig igår efter jobbet, så för min del blev det en kall potatissallad med rostbiff. Det bokstavligt talat smälte i munnen.

Vi hörs igen senare! Tjingeling!


Förkyld, men det rullar!

Jao, med flytten av kontoret fick jag en present på köpet. En redig förkylning. I söndags var jag på bio med Mackan och Jocke, såg The Deeeeeeeviiil(som måste uttalas med raspig läskig röst). För samma peng man går på bio i det långa landet i norr, så får man i BKK en megastor fåtölj som man kan luta ned och med fotstöd, kudde och täcke. Asgoda pocorn också. Men biosalongen var alldeles för kall och jag kände redan efteråt hur det tagit hårt att andas in den kalla luften, min hals var alldeles rosslig.

Hela veckan har det blivit värre, men jag har ingen feber och då anser jag själv att jag pallar att jobba. Så länge jag inte snörvlar i kundernas öron är det ju rätt lugnt. Det börjar flyta på bra nu när jag får börja som fotosupport, rutinerna kommer sakta men säkert. Är väldigt roligt att få börja komma i kontakt med Anna på fotoavdelningen också, härligt med tjejer ändå bland alla grabbar.

Igår blev det nästan en timme övertid på jobbet med saker som måste skickas till kunder och eventuella fel och klagomål skulle registreras. Hela tiden fick jag den hjälp jag behövde och jag känner mig riktigt trygg med mina kollegor. Det är värt mycket.

Efter jobbet igår köpte jag och Marcus med oss käk och pallrade upp oss i soffan med mysbyxor och hela kittet. Han hade lovat mig att jag skulle få se de senaste avsnitten av The Big Bang Theory. Det var guld värt! Fasen alltså vad jag har saknat alla tv-serier jag följt medan jag var hemma i Sverige. Men nu är jag uppdaterad på den fronten och det slank in både 2 And A Half Men och How I Met Your Mother innan kvällen var slut. Underbart! Den tackar vi för! 

Vi hörs nån annan dag! Tjingeling!

Utsikt från kontoret!



Lånade en bild av Anders här med utsikt från kontret. Det är inte den bästa, men ni får en liten uppfattning om hur det ser ut här ifrån den 27:e våningen :)

Tjingeling!

woop woop

Nytt kontor.

Lite annorlunda. Inte riktigt lika mysigt som det innan, men det är inte färdiginrett ännu. Då det kommer att bli. Och det är alldeles för kallt häruppe på 27:e våningen. Imorgon blir det tjocktröja och långbyxor! Hua!

För övrigt har helgen varit bra. Bowling, shopping och lyxbio. Dock började måndagen med att jag känner mig alldeles för trött och nästan förkyld. Med en timme kvar på jobbet sitter jag och drömmer om kanelbulls-the(för att det är kanelbullens dag idag) och lite andra kurer jag ska pyssla med när jag kommer hem. Mys framför tvn blir det allt!

En lite bättre uppdatering om det senaste kommer i veckan!

Tjingeling!


Siktar mot stjärnorna!

Kontoret flyttar. Från den 14:e våningen till den 27:e. Från en fantastisk utsikt, till en ännu bättre. Man kan se hela vägen hem till oss(dvs 10 minuter med tunnelbana bort) och ännu längre!

Idag har det packats ned prylar i pappkartonger, datorer har märkts med diverse lappar och persienner har skruvats ner av akrobatiska arbetare som klättrat från arbetsbord till arbetsbord. Under lördagen flyttas allt upp, söndagen kommer de flesta in på kontoret och ser till att allt är ok och klart för start på måndagen. Vår thailändska IT-snubbe har kliat sig i huvudet hela veckan och det är inte alltid ett gott tecken. Men nu verkar allt och alla vara relativt redo och det ska bli spännande att komma till jobbet på måndag!

Fyra veckor har jag varit här nu. Det går bara framåt. Vi siktar nog, bokstavligt talat, mot stjärnorna!

RSS 2.0