Hua Hin och Firmafest

Utöver jobbet så var helgen händelserik. Fredagen var redan planerad, jag hade tagit ledigt för att möta mina underbara morföräldrar på flygplatsen klockan 06.00. Eftersom de tagit en paketresa så samlas de i delen av flygplatsen där vi som inte reser inte får vara, ganska dumt organiserat om man vill överraska någon. I stort sett ingen möjlighet att ta kontakt med varandra.

Hur som helst så snackade jag in mig hos en vakt för att sedan helt enkelt bara vandra in utan att någon brydde sig. Morfar ringde och snart stod vi och kramade om varandra. Jag lyckades komma med på bussen ned till Hua Hin utan problem, så länge de fick en slant så var de nöjda.

Dagen blev lång, jag är långt ifrån van att vara uppe den tiden. Så vi hann med massor av fika, strandpromenad, kikade in på marknader, åt glass, myste på hotellrummet och det blev massor av prat och kramar under hela dagen. Jag stannade över en natt för att få umgås lite extra mycket, ingen anledning att stressa in till stan igen.

Det blev frukost på deras hotell, sedan en tur till Market Village för lite shopping och gott glassätande innan det var dags för mig att åka hemåt. Lördagskvällen har varit inbokad sedan länge. Det var firmafest med hela gänget och attans vad det var kul! De hade planerat massor av tävlingar, det serverades god mat och dryck och spelades kanonmusik. Bra arrangerat med en takterass på 11:e våningen med pool, bar och dansgolv. Alla släppte loss och hade bara riktigt kul!

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord, låt oss berätta kvällen med lite bilder!









































(Thanks Nicky and Sommart for the pics)

Tjingeling!

Det började med en cheesecake...

... och helt plötsligt var pennan i min hand.

Jag vet inte vad som hände. Det var evigheter sedan jag faktiskt satte mig ned och tecknade nu. Och så idag har jag två påbörjade projekt(vi får se om de någonsin blir avslutade). Bara rätt upp och ned blev det så. Skumt.









Nu då? Vad gör jag nu?

Pennan blev liggande på sidan om och tröttheten kommer krypande. En nattmacka känns som en god idé, frågan är om man ska göra en själv eller ta en kvällspromenad och köpa en riktig toast istället. Nä usch, livet är hårt här i Thailand. Så svåra frågor att ta itu med.

(Det blir nog en toast tillslut, men måste få vela lite först)

Tjingeling!



Lite ditt och lite datt

Söndag. Dagen då man har rätt att snusa en halvtimme till i sängen innan man ens börjar fundera på att kliva upp. Jag gillar söndagar.

Jag har inget inplanerat förutom en tur på stan. Lunch, litte shopping och bara ta det lugnt. Känner mig ovanligt inspirerad idag. Nästan så jag skulle kunna sätta mig och teckna någonstans. Hmm, idag åker teckningsblocket med i väskan.

Helgen har varit rätt så lugn, lite planerande inför morföräldrarnas ankomst, lite planerande inför firmafesten nästa vecka, lite lunch, lite film, lite surfande och läsande. Mysigt.

Nej, nu ska jag ut och försöka fånga lite dagsljus.



Tjingeling!

Empire state of mind - Thai style

Många har hört låten Empire State of mind med Alicia Keys ft. Jay-Z. En vän till mig lade upp en video på facebook med en thaiversion där de sjunger om Bangkok istället. Älskar låten, älskar bilderna de visar, det är verkligen Bangkok!




http://www.youtube.com/watch?v=aa2-OdItuLY&feature=player_embedded

Jag känner igen i stort sett allt de visar och sjunger om. Enjoy people!

Nu blir det sängen, godnatt.

Tjingeling!

Lite bilder så ni vet att jag lever, typ

Tjolahopp, inser att jag inte uppdaterar med så mycket bilder, så det kommer ett gäng här för att kompensera lite. Jag snodde lite från några vänner och så men det får de leva med. Om man skulle sammanfatt mitt liv med tio bilder just nu så är det här vad man skulle se. Enjoy.























Tjingeling!

Vy från ett luftslott och thaibröllop

Japp, det är offeciellt. Jag är inne i en KENT-period igen.



Just nu rullar Vy från ett luftslott, Dom andra, Pärlor och Ingenting konstant på spellistan. Och med konstant vet de som känner mig att det är verkligen konstant. Om och om igen. När andra vanligtvis lessnat så spelar jag låtarna tio gånger till. Minst.

Lördagen var en annorlunda dag.

Det var inplanerat ett thaibröllop kl 18.00 till sent och jag hade inte höga förväntningar. Nu var det så att vi inte skulle vara med på själva bröllopsceremonin utan på mottagningen med middag på kvällen. Det jag fick höra om dessa tillställningar var på ett ungefär "du ger dem ett vykort med pengar och sedan super vi resten av kvällen".

Jag, Anders och Marcus x 2 tog en taxi från Sutthisan. Finklädda, fipplandes med vykort och hungriga. Med vägbeskrivningen på ett litet kort lyckades vi till slut ta oss till partyt. Alla var så fina, och bruden var galet vacker. Massor av folk, släktingar och vänner. Nästan halva kontoret var där och firade.

Det visades bildspel, hölls tal och musiker bytte av varandra medan det serverades mat och dryck. Vi fick ett eget så kallat "Farang-table", det vill säga "utlänningarnas bord". Det gick mer dryck än mat på vårt bord. Så snart man druckit upp sitt glas så ersattes det av ett nytt, ibland hann man inte ens avsluta det första förrän de bytte ut det mot det andra. Och ju senare det blev desto oftare kom glasen med whiskey-soda.

Så medan kareoken satte igång började också det riktiga minglandet medan vissa åkte hem. Vi stannade inte så länge. Vissa av oss var riktigt hungriga fortfarande och det hade planerats in pizza, så vid tio-tiden lämnade vi festen för en annan. Med bara fem minuter från Khao San Road var kvällen given. Vi mötte upp med fler från kontoret och så satte kvällen igång på riktigt. Många skratt blev det innan man åkte hem med ringande öron och lyckligt ovetande om skavsåren man fått.

Jag tror jag sov till halv tre dagen efter, och då blev det banne mig frukost i sängen med en film. Söndagar ska ju faktiskt vara vilodagar och så blev det för mig. Jag tog tag i tvätten och lite städning men utöver det låg jag vid datorn med en film eller lite surfande hela dagen. Skönt!

Nu är det måndag och ny vecka, åter till jobbet och vardagen. Vi har ju faktiskt fått finbesök av vårt IT-team bestående av Jim och Martin. Tjohoo vad det ska fixas och trixas de här dagarna!

Nej, nu börjar det bli dags att kolla väskan och dra sig mot kontoret om en stund.

Tjingeling!

Sno stilen från Howard Wolowitz

Imorse när jag kikade på facebook så dök det upp en kul status från 365saker.se(en blogg med tips på saker man kan göra) och fick mig ett garv :)



http://www.365saker.se/2011/01/13/476-sno-stilen-fran-howard-wolowitz?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

De tipsade om hur man kan sno stilen från Howard Wolowitz, en av karaktärerna i The Big Bang Theory. Och för de som inte visste är det min absoluta favoritserie någonsin, jag skrattar inte så mycket åt någon annan serie.

Jag kollade även mailen, jag ställde upp på en liten intervju från Sundsvalls Gymnasium där jag läste medieprogrammet. Och nu har de tydligen lagt in det på hemsidan, se länken nedan.

http://www.sundsvallsgymnasium.nu/index.php/intervju-huvudsida-far-ej-raderas/tidigare-elev-annelie/

Nu blir det macka och kaffe innan man drar till jobbet!

Tjingeling!


Massa kul på G nu!

Nya grabbar på jobbet. Det rullar på fint och och personligen har jag legat i fas med allt arbete nu. Inte stressat upp mig över något eller haft något riktigt hängande över mig. Så skönt. Dock sägs det att det är lite av lugnet före stormen nu, jag hoppas att det lugnet håller i sig lite till bara.

Till helgen är jag faktiskt bjuden på bröllop(stavning? det är ett ord jag aldrig är säker på hur det stavas...), ett thailändskat sådant! Spännande ska det bli, en kille från kontoret som ska gifta sig. Kommer en del folk från jobbet och det kommer bli kanoners(älskar det ordet, använder det flitigt numera)!

Dessutom kommer IT-killarna ned hit en vecka också, tror de dyker upp nu på fredag.

Sista helgen i januari planeras det en hejdundrande kontorsfest, med diverse tävlingar och skoj påhitt. Samma helg kommer även mormor och morfar ned till Thailand för att stanna i tre veckor, kommer bli toppen!

Veckan efter det fyller jag år. (fattar inte riktigt att jag blir 20...)

Veckan efter det fyller morfar år. (present redan planerad, muahaha)

Veckan efter det åker mormor och morfar hem igen. Troligtvis riktigt nöjda och glada!

Mer kul saker lär ju dyka upp på vägen och det känns som att helgerna är så gott som bokade till slutet på februari, dagarna och veckorna kommer gå fort och det kommer vara så kul!

Nu ska jag packa ned mig i sängen med en film, har lånat ännu två av Marcus, hehe! (bland annat denna pappa, haha!)


Tjingeling!


Ny vecka, nya tag

Så åter till vardagen. En ny arbetsvecka och man läser detta på DN.se:



Nu håller vi tummarna för att fotograferna kör försiktigt därute, jag förutspår en del förseningssamtal i veckan. Suck.

Hej hopp, en kaffe så blir allt bra!

Tjingeling!


More than 30,000 in Ratchaprasong rally

Inte konstigt att jag tyckte det var mycket folk idag...



Artikeln på Bangkok Post:
http://www.bangkokpost.com/news/local/215214/more-than-30000-in-ratchaprasong-rally

Eller svenska DN.se:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/30-000-rodskjortor-i-bangkok

Helg, och diverse

Så blev det helg, lördagen kan jag inte påstå att jag var helt och hållet frisk, var på stan en sväng och var dödstrött när jag kom hem.

Jag åkte faktiskt till CenterWorld för en fika och för att kika på lite kläder. Tur hade jag, det var något slags jippo och en typ av mellandagsrea som pågick. De hade en uppblåsbar pool med trampbåtar i och ett jättebollhav där den fyra våningar höga julgranen stått innan. Barnen var som tokiga!



Jag shoppade loss, hittade en affär som passade mig som handsken. Tänk er H&M fast med bara det bästa och det gånger fem. Jag hittade nästan inte ut ur butiken... Provade tröjor så jag blev svettig och insåg att jag kanske skulle provat byxor också, men sköt på det till en annan gång. Jag lämnade Forever XXI med ett leende och två nya tröjor(som dessutom inte var svart eller grå, duktigt Annelie). Köpte några örhängen också innan jag åkte hem och var helnöjd.

* * *

En lugn söndagsmorgon, efter frukost satte jag mig vid poolen med datorn för att lapa lite sol. Galet skönt den första halvtimmen, sedan blev det lite väl varmt och jag flyttade till skuggan. Skrev klart texten till Hudiknytt som ska in under veckan, svarade på en intervju och funderade på bilder till dem båda. Det får lösa sig senare.

Efter ett morgonsamtal hemåt så åkte jag mot stan. Väl där blev jag förvånad. Jösses, vad det myllrade av rödskjortor i Chit Lom. Och givetvis, poliser. Jag visste att de skulle samlas idag men inte att de skulle dit.





 Bangkok Post skriver:

"The red-shirts, led by caravan of motorcycles, slowing move to Ratchaprasong intersection, the venue for their mass gathering to do activities in remembrance of the colleagues killed in the violent crackdown at the intersection in May."

Så det var en relativt lugn samling idag och det festades på längs gatan.

Själv tog jag mig in för shopping, ett par nya byxor inhandlades och det blev helt klart en fika på det!



Den såg inte så pjåkig ut, va?!

Det var den inte heller, en riktig smaskig chokladbrownie är man värd när man faktiskt hittat byxor.
Så efter helgens handlande blev det ett par byxor, två par tröjor och tre par örhängen. Det är trevligt med lön på kontot! Får väl ta och visa upp lite av det också:



Ny tröja, nya byxor, ny sjal(sedan tidigare) och nya örhängen. Trevligt trevligt! Känns bra att ha lite mer garderob inför jobbet, det har varit en aning snävt med antal plagg så nu börjar jag slappna av lite.

Nu ska jag bättra på nagellacket och kika på lite film innan jag ger mig ut för jakt på middag. Jobb imorgon!

Tjingeling!


Sjukling, usch och fy!

Igår kunde jag inte prata över huvud taget. Jag fick ta i från tårna om jag skulle försöka och skrattade jag åt något var det ju inte särskilt bekvämt. Mackan och Per kom förbi eftersom jag bett dem ta hand om mitt pass som skulle till Suthida. De fick sig ett gott skratt.

Att äta var inte det lättaste heller, men efter en liter vatten och en yoghurt gav jag mig ut för att köpa honung och citroner. Lite mer skramlade ned i korgen också och jag kom hem med tre nya nagellack(3 st för 50 bath dvs 12 kr, hehe) och en del mat.

På kvällen tog jag mig ut till Pizza Company, och vilken lättnad det var att de visste vad jag ville ha. Egentligen tycker jag inte riktigt om att hålla mig till samma hela tiden, men idag var det en lättnad att de visste eftersom jag själv inte kunde säga det.

Kvällen ängnades till projekt naglar. En lagom syssla för någon som inte orkar göra annat än att sitta framför datorn eller ligga i sängen med en film. Jag provade mina nya lack efter en video jag sett om hur man gör leopardmönstrade naglar. Rätt coolt om du frågar mig.

Resultatet:



Idag när jag vaknade trodde jag först att jag var frisk. Jag låg en stund och kände efter, tänkte att jag kanske skulle kunna gå till jobbet ändå. Men så tog jag sats och provade rösten, och skrattade rakt ut. Herregud, jag lät ju som en tonårsgrabb. Och efter skrattattacken fick jag en underlig tryckande huvudvärk som fortfarande inte gett med sig. Mummel gruff.

Så blev det med den lediga dagen och idag var det tänkt att jag sjulle jobba halvdag. Finns massor av roliga planer för helgen men vet inte om jag vågar hänga med på något som det är nu. Fasen alltså.

Nej nu ska jag kurera mig med massor av juice, honungste och film!

Tjingeling!

Tappade rösten och hittar den inte igen...

Att vara tillbaka från semetstern och börja med kort vecka är skönt. Det är lugna dagar och man sysslar lite med ditt och lite med datt.

Något som inte var riktigt kul var att jag tappat rösten. Jag har kännt av halsen i två dagar nu men igår blev det värre. Jag kände på mig att det skulle bli såhär, men hoppades innerligt på att det inte skulle komma så fort som det gjorde. Jag var helt ok hela förmiddagen, och när den sista arbetstimmen kom hostade jag till och så hade jag en redig rosslig whiskeyröst. Fasen.

Jag vet att man ska vila, dricka varmt och så vidare och så vidare. Men nu tas det gladeligen emot tips på vad mer jag kan göra för att få tillbaka rösten igen!

Tips, tricks eller förslag på vad jag kan äta, allt är välkommet!




Min röst säger: Snälla, jag är helt fast härinne, hjälp mig!

Cold! (tycker Bankok Post)

Såg något galet kul idag. Var in på Bagkok Post för att kolla nyheterna och kikade på vädret bara för skoj. Och skoj var det! Kolla in de lilla ikonerna de har, speciellt den översta. Drar jag musen över så säger den "Cold". Den översta ikonen ser verkligen ut att tycka att det är kallt, haha!


Underbart! Nu ska jag ut i "kylan" här i Bangkok, det visar ju bara runt 31 grader idag. Hehe!

Tjingeling!

Nyårsfirande @ The Nest rooftop, BKK

Första dagen på jobbet och då trillar det in lite bilder från nyår. Jag lånar dem från Anna och Stellan. De kommer nödvändigtvis inte i rätt ordning, men det får ni leva med, hihi!
























En toppenkväll helt enkelt!

Tjingeling!


Så tog semestern slut, och det nya året började!

Ett par dagar åkte jag ändå från stan. Att få andas in havet, dricka en kaffe vid stranden och ta lite massage var väl behövligt. Anthony och Princess tar som vanligt väl hand om mig när jag kommer. Glada att se mig och ivriga att hitta på något.

Jag hade redan under morgonen drömt om en "cottonfish with green mango salad" och det unnade jag mig på kvällen, jag passade till och med på att ta en efterrätt och blev serverad detta:



Haha, Apple crumble with vanilla ice cream and chocolatesauce. Smile!

Dagen efter börjades med massage, min nacke, mina axlar och mina ben var helt slut och det är galet skönt efteråt när musklerna är helt mjuka och man känner hur man kan röra sig igen. Efter det var jag medbjuden på filippinsk BBQ, massor av mat och trevligt sällskap. De övertalade mig att stanna en natt till, för att ha ett tidigt nyårsfirande. Och så blev det, lite whiskey, lite kareoke(alla filippiner kan sjunga, bra också) och en hel del roligt pratande om allt mellan himmel och jord.







Så kom då den sista dagen på året. Jag tog mig efter frukost och avsked till Hua Hin för att spana lite inför nästa månad då mormor och morfar kommer på besök. Jag har så många tips att ge dem när de kommer hit att jag nästan måste börja skriva ned dem för att komma ihåg allt.

Vid femtiden kom jag åter hem till Bangkok. På vägen upp till skytrain-stationen snubblar jag i trappen och slår båda mina knän i kanten. Var längesedan jag svor så mycket, jag tog mig upp och upptäckte att givetvis så gick även en av mina skor sönder. Så istället för att åka hemåt bar det av mot MBK för att gå på jakt efter skor, tänkte att jag kunde köpa ett par till kvällen också.

Anna smsade för att höra om jag skulle med på nyårsmiddagen kl 8. Jag kunde inte låta bli och svarade att jag var på. Så efter en snabb shoppingtur var jag äntligen på väg hem med två nya par skor, ett par på fötterna och ett annat i väskan. Jag tackade gudarna för att jag visste vad jag skulle ha på mig när jag kom hem.

Så med en och en halv timme hann jag med att ta en dusch, sminkning, fixa håret, måla naglarna (givetvis tappade jag penseln med nagellack på klänningen med lyckades rätt bra med att få bort det värsta, jag svor lite till så kändes det bättre) och klä mig med alla tillbehör. Jag var glad att klänningen räckte över mina blåslagna knän när jag lämnade lägenheten.

Jag och Anders delade taxi och mötte upp med Marcus, Anna och Stellan för en brakmiddag på Nest. Till förrätt serverades det ostron, det var inget fel på smaken, men de var lite för stora och krångliga för mig att äta. Jag är stolt över att jag gjorde ett försök i alla fall. Haha! Till huvudrätt serverades en grymt god oxfilé och till efterrätt en vanilj och persiko(?)-panacotta. Hur gott som helst, det var duktiga kockar ikväll!

Mellan tio och elva skramlade till och helt plötsligt var det smockfullt med folk. Som tur var behöll vi vårt bord hela kvällen och jag kunde vila mina knän när det behövdes(efter tolvslaget gick en av mina klackar sönder också och det gjorde inte riktigt saken bättre). Men med grymt sällskap, toppenmusik och en del alkohol så blev kvällen riktigt lyckad!



Anna tog några toppenbilder, dock har jag inte fått se dem ännu och hoppas de kommer in på facebook senare, ni får nöja er med en suddig bild på vår grymma trummis medan han spelar sålänge. Jag få tacka sällskapet för en galet bra kväll, det var kul att inviga det nya året tillsammans!

*  *  * 

Så blev det den sista helgen på semestern. Med mina knän går jag inte långt, jag kunde under lördagen inte lita på att mitt vänstra ben skulle hålla mig uppe om jag stödjer på det. Men under söndagen gick det bättre och jag tog mig hela vägen till Carrefour för att handla. Planerar jag in så få trappor som möjligt så går det bra.

Tack och lov för min hög av tidningar, filmer och för mitt internet här hemma. Nu ska jag ge mig in i mysläge för att avnjuta min sista semesterdag, muahaha!

Och passa på att önska min underbara vän hemma i Sverige en fantastisk födelsedag! Skäm bort dig själv idag AnnSofie, jag hoppas du får en toppendag! :)

Tjingeling sålänge!

Så lämnar vi 2010 för nya äventyr

2010 kan sammanfattas som turbulent, underligt och galet kul. Såhär var mitt år:

Thailand, Filippinerna, arbetssökande i Sverige, vänner, projekt, flytt, IKEA, skratt, fölvaka, extraarbete, platsbanken, jobbcoach, sommaren, koutsläpp, Toves student, bilresor, Gatufesten, utflykter, grillat, familjen, filmer, beskedet om att jag fått jobbet som supportarbetare, packa, fest, vänner, avsked, resa, nytt liv, Bangkok, heltidsarbete, egen lägenhet, helger, nya vänner, bowling, Singapore, shopping, pappersarbete, bio, kontorsflytt, kollegor, ordning och reda, paket från Sverige, julkalender, julbord, julklappar, ost, messmör, middag, semester, massage, Cha Am, Hua Hin, filippinsk bbq, tidig nyårsfest, skor, countdown på Nest, Bangkok.

Nu ser vi fram emot ett grymt 2011, som vanligt kan man aldrig förutspå vad som händer härnäst och det tackar vi för, det är ju så mycket roligare att upptäcka allt på vägen!

Gott nytt år allihopa!


RSS 2.0