Vad är detta?

Det här vet jag inte riktigt om jag är med på...



Skulle det inte vara minst 30 varje dag den här perioden mellan typ mars och juni?
Eller så kanske det är så att de varma vindarna kastats hemåt så ni får lite vår nån gång i Sverige?

Sökes: Varmare temperaturer och mildare vindar. Hittelön: En stor kram.

Tjingeling!


En svajande vecka

I torsdags hände något speciellt. En jordbävning på gränsen mellan norra Thailand och Burma kändes hela vägen till Bangkok. På kontoret på 27:e våningen kändes det lite mer. Plötslig yrsel spred sig bland oss, och många roliga reaktioner dök upp.

Medan en allvarligt började fundera på om han kanske var full trodde en annan att han var på väg att svimma. Någon annan visste inte om han varit på väg att somna och argumenterade med sig själv om han var trött eller inte, och ännu en trodde någon drogat honom.

Efter några sekunder av förvirring såg sig alla runt och vi insåg att det var hela byggnaden som svajade. Som att stå på en färja, man känner tydligt hur det gungar, men inte så farligt att man tappar balansen.

Hur som helst gick allt bra. Det var snabbt över och allt kunde återgå till det normala. Jag är glad att det inte blev mer än så.



För övrigt har vi fått finbesök. Vår säljare på mäklarsidan stannar lite mer än en vecka och vi på supporten kommer passa på att fråga, diskutera och lära oss av henne. Det kommer bli en spännande vecka och förhoppningsvis massor av skratt och ny kunskap.

Under helgen har det snarare varit mysbrallan på, tecknarblocket i knäet, godsaker på bordet och 2 tv-serier och 2 filmer att plöja igenom. Av någon anledning har jag svårt att slappna av igen. Så efter diverse försök med sömn, mat och motion så hamnar jag i soffan. Medan drama och intriger utspelar sig på datorskärmen låter jag pennan gå och det slutar med att jag har ritar ett flertal porträtt. Jag bara försvinner. Slutar tänka. Och det är så skönt att göra det ibland.



Sedan har jag diskat också. Det är bra.

Tjingeling!


Med byxorna ut och in

Jo, precis så började det.

Veckan alltså.

Min måndagsmorgon började med att jag tog på mig byxorna ut och in. Och därefter sattes nivån på dagen och den resterande veckan.

Måndagen blev jättekonstig, en lugn morgon slutade med superstress och underliga jobbiga ärenden som man aldrig tycktes bli av med.

Tisdagen åskade och blixtrade det hela dagen, sedan blev jag halvt attackerad av en groda på vägen hem.

Onsdagen vände vädret och temperaturen sjönk från ett stadigt 35 till svajande 18 grader, burr, Manit skämtade till och med tveksamt om att det var nog jordens undergång som startade.

Torsdagen var en vanlig arbetsdag som dock behövde avslutas med en tur till Terassen för lite mat och öl. Ett öltorn blev till två när ett par fulla amerikaner plötsligt damp ned brevid mig och Marcus som konstaterade att vi nu var vänner. En utebliven massage/manikyr blev istället ett shoppande av tv-serier för över 1000 bath innan den kvällen var slut.

Fredagen kändes som första gången jag gjort helg och haft koll på vad jag lämnat efter mig inför måndagen. En kort promenad och ett födelsedagsfirande senare satt jag hemma med messmörsmackor framför nästa säsong av Californication. Sedan bara det att jag lagat mat hemma och diskat efter mig direkt två gånger den här veckan är rent chockerande enligt min mening.

Än har i alla fall lördagen varit helt normal, förutom att jag fixat mitt sim-kort (som inte fungerat på hela veckan, surprise surprise), köpt en myströja och nya skor. Turen till Cantralworld Plaza var givande, inte bara för den obligatoriska lunchmackan på mitt nya favoritcafé, utan för att de har ställt ut flertalet "kuber" ca 2 meter höga där människor som passerar kan skriva ned sina tankar till Japan och katastrofen som drabbat dem. Det var rörande att se så många små meningar fylla varje sida med enkla ord som "stay strong Japan" och tusentals underskrifter och hälsningar.

Väl hemma igen har jag sett klart den andra säsongen av Californication och skissat vidare på det senaste projektet och gjort fransk manikyr på mig själv.
Just let life stay simple.

Kvar på listan för morgondagen står tvättning(jippie...), promenerande(har så mycket energi att bli av med som jag egentligen är för lat för att ta itu med) och lite handlande av mat(äta bör man heter det ju).

Klockan slutar inte ticka och plötsligt är den nästan tre på natten och det börjar bli tid att krypa till kojs för att se till att morgondagens lista blir av. Dags att krama kudden!

Tjingeling!

Söndagsfika och snygga små skor

Min lördag bara försvann. Tjoff. Poff. Like magic.

Vaknade inte helt pigg klockan 4 och insåg att min telefon låg söderslagen på golvet. Men den gick att laga. Efter det så lämnade jag bara lägenheten för att traska till Pizza Company för lite mat. Två filmer senare låg jag åter igen och sov.



The Rabbit Hole, film nummer ett för lördagskvällen med Nicole Kidman och Aaron Eckhart

Söndagen blev det lite mer gjort. Fika. Och så lite mer fika, och så en fika till. Så länge man har boken i väskan kan man sätta sig var som helst när man är sugen på det. En redig lunchmacka åt jag som var galet god. Två stycken Ice Cafe Mocha och en bärsmoothie senare var jag påväg hemåt igen.



En bärsmoothie och boken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson

Med ett stopp vid på Carrefour för lite pysselshopping. Vilket innebär: Skruvmejslar - Whitebordtavla - Pennor - Muggar - Rakhyvel - Skor.

Skorna jag köpte är galet snygga, jag föll pladask så fort jag såg dem. Precis de jag letat efter i en vecka eller två. Lite dyrare men det spelade ingen roll, hade jag gått därifrån utan dem hade jag inte kunnat sluta tänka på dem ändå. Nu är de mina! Muahaha!



Shoes by Charles & Keith

Denna kvällen planeras det in ännu lite film och vila för att ladda inför den kommande arbetsveckan.

(Eventuellt tänker jag diska också, men vi får se hur det blir med den saken...)

Tjingeling!


5 minuter

Japp, då har vi fem minuter innan det var dags att gå till jobbet.

Veckan har varit relativt lugn, tack och lov. Måndagen och tisdagen plågades jag av en ihärdig migränhuvudvärk. Så på måndagen åkte jag hem tidigt, jobbade tisdagen för att inse att det skulle jag inte ha gjort, och sov sedan i 11 timmar när jag kom hem för att vakna helt kry på onsdagen. Back on track.

I tisdags så fick Marcus för sig att det var fredag, besvikelsen när han insåg att det bara var tisdag var nästan plågsam att se, och sedan dess har vi haft fredag hela veckan. Vad är det för dag idag egentligen? Spelar ingen roll, det är säkert fredag.

Så, nu är det äntligen fredag(visst är det..?) och förhoppningsvis får vi en lugn dag och en kul kväll. Skål på er!



Tjingeling!




Blickar tillbaka på en upptagen period

Händelserika veckor och helger har gjort bloggen nedprioriterad för en period.
Nu är jag tillbaka.

Februari månad har varit den mest upptagna hittills. Ett konstant flöde av händelser. Jag har haft mina morföräldrar på besök i Thailand i tre veckor. Två av mina helger spenderades i Hua Hin tillsammans med dem.
Havsbris, gatumarknader och glass i stora lass(helst ofta också).



Hua Hin Beach



Morfars glass på Swensens, The little prince, oj så vi skrattade

En helg kom de på besök i Bangkok. De fick en snabbt första intryck, dock tycker jag persoligen att Bangkok är en stad som ska levas in bit för bit, den har så mycket att visa om man har tid att stanna upp och se det.

Då båda deras födelsedagar var nära inpå såg vi i familjen till att unna dem lite extra under deras långsemester. De bokades in på en thailändsk matlagningskurs i Hua Hin och sedan stod vi för boendet i Bangkok, jag kunde inte låta bli utan såg till att lägga ut lite extra för att de skulle få sig en riktig svit, lyx ska man ha.

Sedan visades det runt i mina delar. De fick se lägenheten som de länge varit så nyfikna på och sedan tog vi en tur till kontoret. Riktigt roligt var det att visa var jag har min vardag.



Morfar och mormor i stora staden, i sin fina svit

Utöver det så har vi varit två man kort på jobbet. Min närmaste chef har varit på tur i Kina medan min kollega på planritningsavdelningen varit i Sverige. Så under två veckor har mitt ansvar varit att sköta den delen av supporten, lite andra arbetsuppgifter och ett annat tempo. Det har vait galet mycket att se över när man dessutom inte har så många att fråga, men som vanligt löser sig allting, ibland behöver det bara ta lite längre tid. Dock älskar jag att få jobba mer med thailändarna och översättningarna, och nu när de två veckorna är över så saknar jag det. 

Väl tillbaka på fotosidan så lämnade en av mina närmaste kollegor oss för andra äventyr i Sverige, efter att ha jobbat med honom i nästan ett halvår känns det tomt, men jag är glad för hans skull, han har så mycket annat framför sig nu. Niklas som nu tagit över är en klippa och vi har många roliga dagar att se fram emot.

Under tiden har det också varit fyllt av födelsedagar, Manit, Jan, Niklas, och nu denna vecka var det Ampais tur. Många utekvällar blir det med många glada filurer.



Alla kvällar slutar kanske inte helt smärtfritt, efter en fredagskväll på Khao San Road kom jag hem med årets största/första blåmärke på armbågen. Haha! 

Men nu är vi åter på banan. Jag är trots allt lättad, för då och då händer det att jag sätter igång och tecknar, det är ett av de bästa tecknen på att jag ändå mår bra. Trots att det varit så stressigt har jag ändå under små stunder lyckats koppla bort omvärlden och försvinna in i min favorithobby.

Det tackar jag Sommart för denna gången, efter att han laddat upp bilder på sina akvariefiskar blev jag inspirerad och satte igång att teckna lite, och på den vägen är det. Nu kan jag sitta och kladda lite även på lunchen, ingen annan är så lättad som jag för det!





Sommarts fiskar, coolt att alla är vända åt samma håll

Så, där har ni en uppdatering, det blev lite mycket ett tag och det har varit svårt att komma igång med skrivandet igen. Livet går upp och ned, men framförallt framåt.

Tjingeling sålänge!


RSS 2.0