Förlängt med 1 år

Jo, då var kontraktet på lägenheten förlängt med ett år. Känns bra.
Nu ska vi bara göra några uppdateringar, ut med den gamla soffan och in med en ny. Jag hittade en soffa som skulle passa riktigt bra och jag tror ägaren till lägenheten gillade den också.
 
Bortse från de gula kuddarna bara. Det får bli en dag på IKEA för att införskaffa lite nya roliga prylar. Jag behöver köpa en massa burkar till köket(för pasta, kaffe, te, etc), kanske hitta nån kul korg eller några bra förvaringslådor, kuddar, tavlor. Ptja, inreda lite mysigare och få lite mer ordning på prylarna.
 
Det löser sig.
 
Ska bara påminna chefen om att förlänga kontraktet för jobbet också så blir jag kvar ett år till. Det är ni som får komma till mig och hälsa på, inte tror jag ni har något emot en sväng till Thailand, eller hur?!

Bästa eller värsta köpet hittills

 
300 bath för en hängmatta. Den passade perfekt på balkongen. Ja nu lär jag ju inte röra på mig så mycket. Snaaaaaaaaark.

Ångrade mig, jag tror jag stannar inne

 
Himlen trillade ned, det ändrade mina planer.
Jag slänger mig på soffan och lusläser något spännande i Filter och dricker en kaffe sålänge. Jag tror jag vill köpa en hängmatta idag, den borde få bra plats på balkongen. Blir nog en sväng på stan sedan(när det slutat regna) innan man börjar ragga middagssällskap för kvällen.
 

En och annan vardag

 
Ptja, förutom att man jobbar som en toka då och då så har man lite tid att relaxa eller dra iväg och ha lite skoj på en fredag.
 
Galna älskade vänner med den där flaskan jag köpte på tax-freen i Moskva blev avslutet på fredagskvällen.
En stund vid poolen i förmiddagssolen var början på en tisdag innan man kilade till ännu en arbetsdag.
Lördagskvällen blev tillängnad lite matlagning(stuvade makaroner, köttbullar och ett glas mjölk, riktigt exotiskt när man äter thaimat dagarna i ända, mums!) för att sedan köra igång lite lugn musik och försvinna in i tecknandet en stund.
 
Jag handlade förresten en sjal idag. Var på MBK, det är lustigt hur många olika språk man får höra när man är där, och hittade till damen jag handlade alla souvenirer hos innan jag åkte på semester i Sverige. Hon sken upp när hon såg mig, kommer tydligen ihåg mig. Men kanske inte så konstigt med tanke på att jag gick från hennes butik med 2 enorma gröna kassar fyllda med ca 30 olika prylar, en storhandling som idag gjorde att jag fick en "come-back-discount". Jag ville köpa en sån där mysig sjal till mig själv, en likadan som jag gav mamma, och hon prutade utan att tveka ned priset från 250 till 150 bath. Jag fick nästan en kram när jag lovade att komma tillbaka en annan dag eftersom jag bor i stan och ska handla lite till min lägenhet. Jag kan nog räkna med ett bra pris nästa gång jag kommer dit.
 
Jag har haft lite funderingar på att flytta också, någonstans lite billigare, men inser att jag trivs så bra i den lägenhet jag har idag och det är värt så mycket mer. I och med att jag förlänger hyreskontraktet förhandlar jag också in en ny soffa, jag vill göra den lägenhet jag tycker så mycket om ännu bättre och funderar på att dra med mig en inredningstokig vän nån dag för att handla småsaker. Burkar, korgar, tavlor, kuddar, prydnader, allt för att göra bostaden ännu mer till min egen.
 
Imorgon är det söndag och jag har inget annat än en fotmassage inplanerad på mitt schema. Vi tar dagen som den kommer. Gonatt, nu är klockan 03.09!
 

Update








Att komma tillbaka till jobbet är något som man behöver ta ett steg i taget.
En dag i taget. Att bli överöst med saker som behöver göras, problem som ska lösas, beslut som ska tas. Man behöver andas också. Glöm inte det.

Jag hittar som vanligt tillbaka till tecknandet. Efter en lång dag av arbete försvinner jag efter middagen in i min egen värld. En ljudbok i bakgrunden, jag, pennan, papperet. Som en egen stund av terapi, stänga av tankarna och låta huvudet vila.

Morgonrutinen har ändrats. Jag vaknar tidigare nu, ser till att få något gjort under morgonen. Handlar något jag behöver, funderar på om jag ska köpa någon kul inredningspryl till lägenheten, tar en promenad i parken, kollar i butiker jag inte sett tidigare, vilar en stund i solen vid poolen, städar, lagar mat, läser en tidning eller bok.

Lite av den där latheten har släppt, den där som kryper på och säger "äh, det där kan vi göra imorgon istället" och som gör att man då vänder på sig i sängen och snoozar i en timme till. Man mår verkligen bättre av att göra saker. Ett steg i taget, man kan förändra vardagen om man vill.

Tjingeling!

RSS 2.0