Ingen livskris... än i alla fall

Tappar upp ett bad. Doftljusen är tända och det luktar vanilj och äppel/kanel i hela lägenheten. Har ätit hemlagad pasta med köttfärssås. Haft en förvånadsvärt lugn jobbmåndag.

Funderar på hur helgen kommer bli. Funderar på hur det är att fylla 21 år. Funderar på om jag kommer få en livskris eller inte nån gång i livet och i så fall om det kommer bli det här året.

4 dagar kvar. Januari försvann bort alldeles för fort. Ett bad kanske hjälper. Jag tänker för mycket, jag vet det. Ibland säger jag åt mig själv att hålla käften.

Jag har ingen aning om var och vad jag vill göra på min födelsedag. Jag vet bara att jag vill ha mina fina vänner omkring mig och att alla ska ha en riktigt bra kväll.

Det var en grå måndag idag. Tisdag kanske blir bättre. Nu ska jag krypa ner i badet och sen kommer jag lukta blommor resten av kvällen.



Tjingeling!

Fotbollshelg

Ni som känner mig vet att jag kanske inte är väldens största fotbollsfantast. Men den här helgen genomsyrades dagarna lustigt nog av just fotboll. Lördagen började med att företaget hade sin årliga fotbollsturnering. Många kom för att spela och några för att bara umgås och heja på. Det blev riktigt lyckat och alla hade roligt.

Några bilder från dagen som jag hann ta då jag norpade åt mig Alex kamera














Sedan några godingar från min vän Per Keckman Perssons kamera











Som sagt, det blev riktigt lyckat och vi hade en toppendag med alla vänner och kollegor.

Att det sedan, efter lördagens kväll på Hard Rock Café, blev fotbollskväll på söndagen hade jag nog aldrig tippat. Jinny och Marcus hörde av sig vid halv nio och ville att jag skulle komma över till Crepes & C:O för lite middag/efterrätt med vänner. Att kvällen sedan slutade med en tur till Manchester United bar för att se matchen mot Arsenal var rätt galet i min värld. Och drag var det på det stället! När Manchester United gjorde mål filmade min vän Ola det här klippet, varning för hög ljudnivå..

Så efter en annorlunda helg, med massor av fotboll för omväxlings skull, är det dags för arbetsvecka igen. Och jäklar vad vi jobbat de här två dagarna. Övertid och superspeed kan man sammanfatta början på veckan, nu får det lugna sig lite så man hinner hämta sig inför nästa helg =)

Tjingeling!

Blue sky, happy friday



Lets make this a great day Bangkok!

Jul och nyår i bilder


Såhär var min fina julafton hos The Evanstone Brothers.
Det var all in på en svensk jul och det bjöds på julbord, var Kalle Anka och Tomten är far till alla barnen tillsammans med julklappsöppning och riktigt julpynt från golv till tak.

Bilderna är alla tagna av min kära vän Marcus Darpö






















Sedan nyåret. Det firades även det med nära och kära, denna gången mitt bland finhotellen vid Chao Praya River. Restaurangen med nyårsjippot och där Andreas var DJ för kvällen heter Viva Aviv precis nedanför Sheraton Hotel med utsikt mot Hilton. Det var skumpa, pompa och ståt. Vänner, fyrverkerier, musik med skratt och leenden.























Som två sidor av ett mynt



Igår var jag hemma med migrän. Nej, det var inte kul. Som tur var fick jag ett superpiller av Håkan som gjorde i stort sett att jag sov bort alltihopa. Idag mår jag mycket bättre och kom att tänka på bilden av mynten jag tog för ett tag sedan.

Nog för att det är två mynt, men idag är det en före och efterbild på mig. Igår kände jag mig lika trasig och sliten som det till vänster, och idag mår jag snarare som det till höger.

Torsdag var det alltså idag, ptja, ska man ta och traska till jobbet och få lite gjort då kanske :)

(PS. Jag har samlat på mig lite bilder från jul och nyår av ett gäng fotoglada vänner, de kommer nog inom kort här med.)

Bättre sent än aldrig heter det faktiskt!



Jag fick ett litet paket på posten idag =) Så glad jag blev!
Tackar Tove, AnnSofie, Emilio och Lova, ni är underbara!

Oooookej då...



...lite hemlängtan får man väl när man ser mysisen kura ihop sig sådär hemma i vintersverige!

Just another Sunday



I'm gonna go buy some chocolate, yep yep!

En ledig dag med lugn i kaoset

En ledig fredag. Väntar på att tvätten ska bli klar, tar en tur längs gatan och köper mig lite thaimat. 10 kronor för en lunch, jag fastnade där vid matbordet.

Jag måste sett konstig ut, stirrandes ut i folkmassan och gatans rörelse. Ibland behöver jag liv och kaos för att kunna slappna av. Visst, vissa dagar behöver man den där tystnaden, lite vind i träden eller havets vågor som slår mot strandkanten. Det är ett annat lugn. Den där när man stänger av och känner sig som ett med naturen och så vidare.

Att sitta mitt i röresle och händelser, det inger ett annat lugn. Att vara del av något, se allt liv som lunkar, rusar, leker, traskar, strosar, skyndar förbi. Jag kan försvinna i tankar när jag sitter mitt i allt kaos.

Det slamras i restaurangen, folk beställer mat, ropar, hälsar på någon, barn leker med sina cyklar på en sidogata alldeles intill, trafiken rör sig sakta och de tutar irriterat på de som försöker korsa gatan och störa flödet, bullret är nästan bedövande och jag stänger just den delen ute, på andra sidan gatan sitter en man som reparerar skor, en kvinna stannar och lämnar in sina klackar som behöver fixas, en hund springer längs trottoaren och försöker hitta en lucka i trafiken så han kan springa över, det luktar ju gott av maten på andra sidan, en kostymnisse tappar sin väska på väg in till Seven Eleven, en äldre kvinna säljer grillad korv i ett gatustånd, två män på moppetaxi diskuterar ivigt något och viftar med armarna, en ung kille städar rent borden i en restaurang, en ekorre springer i träden.

De konstanta intrycken under bara några få sekunder, och då har jag inte nämnt reklambilderna på bussarna som just passerade, ljudet av någon som ropar på avstånd i en megafon, att maten smakar salt och ägg, att vattnet som rinner av vattenflaskan droppar ned i knäet på mig, att plastbiten jag rev av vattenflaskan just håller på att blåsa av bordet och jag fångar den i sista stund, att det skramlar av pengar i båset bredvid mitt, det är dags att betala.

Jag köper en sån där nyttig smoothie, en sån som de petar i grönsaker i som man ändå inte känner smaken av, den blev orange. Jag köper den av en överlycklig kvinna på en sidogata, hon har nog inte så många kunder och hon insisterar på att jag ska ta ett reklamblad så att jag kan läsa om dem på nätet. Hon fnittrar medan hon pysslar i köket.

Hemma igen så tar jag en tur i byggnaden, kikar på alla små affärer som har öppet. På bottenvåningen har de en minimarknad. Det säljs strumpor, pyjamas, väskor, bestick och cheesecakes idag. Det är mycket folk på caféet så jag åker upp och kikar. Subway har öppnat nyligen, det är litet men mycket folk. Det är ganska roliga butiker i den här byggnaden, förutom restaurangerna, caféerna och foodcourten så finns en kostymbutik(alltså en sån där de har allt du behöver inför halloween, typ), ett apotek, en liten fejk-blomaffär(blommorna är alltså i tyg, inte riktiga blommor), en sybutik där du kan handla massor av garn och en butik med kontorsmaterial bland massor av annat.

Det finns fler butiker som kan dyka upp, många av lokalerna på Midtown Asoke är tomma och det är lite trist när det skulle kunna bli riktigt fint.

Jag plockar på mig boken och ger mig ut på stan, ärenden ska uträttas och det blir garanterat ett stopp för en fika någonstans och då är det trevligt att kliva in i en annan värld för en stund.

Tjipp och hajk, vi hörs!


RSS 2.0