Helger är det bästa som finns

Det där när spänningen från veckan släpper och man pyser ihop till en liten hög i soffan och samlar energi för allt sånt man vill hinna med. Som vanligt handlar det mesta om mat. Förra helgen lagade jag fisk i ugn med vitlök, honung och timjan - vilket resulterade i en Ake som gnyende klagar hur mätt han är men ändå inte kunde sluta äta. Det blev inga rester den dagen.
 
Mellan alla fikapauser, frukostar, luncher, middagar, mellanmål etc så har det varit jobb, shopping, mys i parken, massage, lite mer shopping och lite mer jobb.
 
Och allt rullar fint som vanligt (förutom att jag har ont i höften och ryggen efter att jag fastnade med foten i en mötande moppe när vi var på väg hemidag, även vi på en moppe, och det liksom sa klick i ryggslutet - förhoppningsvis löser det sig imorgon då vi bokat upp 3 timmar massage). Livet leker. Många sköna dagar och jag önskar man hade mer tid och energi att utforska och upptäcka.
 
Den här stan kommer aldrig sluta ha något nytt att erbjuda!
 
Idag gick vi på bonde-marknanden inte långt hemifrån där det såldes massor av hantverk, hemgjorda hudkrämer/duschkrämer och andra sorters krämer och ekologisk mat. Köpte lite spännande produkter och provsmakade massor av mat som såldes till riktigt bra priser.
 
Därefter blev det en stund på café Mr Jones som serverade grymma milkshakes och den största biten morotskaka jag någonsin ätit. Vi kröp uppför en lite trappa och kom till ovanvåningen där jag tror det inte var mer än 1,5 meter till taket och mysiga kuddhörnor där man kunde fika i lugn och ro.
 
Helger är helt klart det bästa som finns - det är då man har stunderna när man kan göra det man vill och överraskas av hur underbart livet kan vara!
 
Och som vanligt ligger min käraste och snusar så sött bredvid mig när jag tar över datorn efter en lång dag och efter att han sagt att han "bara ska stänga ögonen en stund". Tror jag säger godnatt med här strax! 

Födelsedagsmiddag

Min älskling har tagit väl hand om mig idag, trots min irritation över att förkylningen jag fått inte vill lämna mig ifred trots att jag fyller år.
 
Han började med att plocka fram en tårta och sjunga för mig imorse - därefter har det varit frukost på balkongen, shopping, mys i soffan med en film och sedan avslutning i form av brakmiddag på restaurangen Long Table. Bästa havsaborren med grön mango sallad (sea bass with green mango salad) jag ätit, någonsin! En liten kaffecocktail på det tillsammans med dessert var ju inte helt fel. Jag har nog inte varit så gräsligt mätt på evigheter...
 
Grattis till mig på min dag!
 
 
Gonatt, nu går jag - 23-åringen - och lägger mig! Månen ler mot oss ikväll!

Birthday Brunch Party

Jamen sådär - lyckat. Och inte minst av allt, MUUUUUMSIGT VÄRRE!
 
Det ni ser på bilderna förutom mina hungriga vänner är:
- Fruktskål. Ananas, vattenmelon, kiwi, mandariner och jordgubbar.
- Gurk- och paprikastavar med dip.
- Ägg-och-bacon-muffins med ost på
- Nystekta pannkakor med sylt och grädde
- Blandade mackor, ost, skinka, mjukost, färska örter och paprikabitar på
- Sockerkaka med vit choklad ooch jordgubbar
- Ballerinakakor
Blev rätt bra, färgglatt och gott!
 
Presenter fick jag också! Helt oväntat - bland annat presentkort på 3 h massage, tofflor, doftolja, body lotion, mobilladdare m.m. Superkul!
 
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med film! Sista dagen som 22 år, inte så pjåkig!
 

Tja, hänt sen senast?

Så, en månad har gått, vad har hänt sen senast?
 
- Jag jobbar och sliter på min nya tjänst men har så himla roligt!
- Passet är fixat med förlängt visum ännu ett år.
- Vi har haft underbart sköna helger med shopping, bokläsning, film, musik och fika och middagar (till och med på ett Mr-Bean-café!)
 
Rätt skön vardag helt enkelt, massor av skratt med vänner och kollegor.
Idag har jag varit hos tandläkaren och avslutat min behandling av hålen i tänderna, så nu är de fina rena och hela igen. Därefter - frukost på Foodland och en hel del shopping av mat. Imorgon planeras nämligen en liten födelsedagsfest för mig i form av ett brunch-party! Jag kommer laga massor av god frukost och har bjudit över några vänner hit till lägenheten (så vi har givetvis städat också hela eftermiddagen). Sockerkakan med vit choklad står färdig på bänken och doftar uuunderbart gott, den kommer serveras med jordgubbar och grädde imorgon, mums!
 
 
Så, en dusch och lite målande av naglar så är den här dagen komplett. Dags att samla energi inför morgondagen!

RSS 2.0