Lazy day in a still (freaky) hot Bangkok





Jo, lata dagar, riktigt lat helg.

Sitter hemma med trasselhår uppsatt i knut, mysbyxor och ingen lust att kliva utanför dörren för en annan anledning än mat. Jag har plöjt igenom massor av tv-serier, några få filmer, tecknat lite, sovit en massa, läst en del, tänkt en del.

Det börjar bli dags att boka den där biljetten hem, väntar på att få mina efterfrågade dagar godkända av chefen så jag kan ta min tur hem till Sverige. Förhoppningsvis redan imorgon.

Att få sig en ledig dag på tisdagen är som en dröm, inga planer som alltid annars, men vet att det kommer vara grymt. Dagarna nu är varma. Närmare 40 än 30 grader varmt och också det är en av anledningarna till att hålla sig inomhus. Så vi får se vad som händer på tisdagen. Förhoppningvis något skoj någonstans där det finns någon typ av luftkonditionering. (Märker att jag inte har speciellt höga krav på mina dagarn nu... men i den här värmen orkar man inte annat, faktiskt!)

Så, åter till latandet. Behöver sova, det är en arbetsdag imorgon också, tjingeling!

Days go by, with food, wine and sunsets.


















You will never get too old to play

Idag hade vi en lekdag.
Vi åkte till Central Plaza Rama 9, hela vägen upp till 7 våningen och The Rink som är stor nog för att spela hockey i. Därefter lockades vi av spel- och lekdelen Fun Planet där det tävlades i allt möjligt.

















Man blir aldrig för gammal för att leka lite. Det var en bra söndag.
(Mina bilder finns som vanligt även på facebook i mitt album Life in Bkk, and more)

Tjipp o hajk!

Roses are red and fridays are freaky?











Veckorna går i rasande fart och vi jobbar för fullt som vanligt. Det har varit strålande vackert väder med blå himmel och värme de senaste dagarna och fantastiska solnedgångar. Det blir svårt att koncentrera sig på att jobba när man har ett skådespel som detta utanför fönstret.

Det har varit flertalet kvällar nu med vänner, god mat och diverse lustigheter. Jag undrar hur fredagen slutar denna vecka. Förhoppningsvis blir det ett lugnt avslut på jobbveckan och en ruggit bra början på helgen.

Sugen på att laga mat eller baka kakor, sugen på fartfyllda kvällar med musik och sugen på att hitta på något annorlunda. Vi välkomnar helgen helt enkelt!

Get a break, get balanced, get forward















Fina Koh Samet, med god mat, thaimassage, musik, vänner, fiske, eldshower, moppeturer. Tårna i sanden och tiden står stilla. Det blev en tur ändå, på söndagen följde jag och Nari impulsen att åka från stan då ingen av oss började jobba förrän på tisdagen efter påsken. Sagt och gjort, några dagar semester blev det när det ändå var påskledigheter.

I helgen firades det thailändska nyåret, Songkran, med massor av skoj.

Wikipedia säger om Songkran:
Man firar nyåret den 13-15 april och enligt traditionen slänger man stora mängder vatten på varandra för att möta det nya året ren och lycklig. Songkran firas överallt utomhus med att man sprutar vatten på allt och alla. Man slänger även vit färg (vatten blandat med talk, barnpuder). Att bli målad vit betyder lycka, att få vatten på sig betyder att man blir ren till det nya året. Alltså är bådadera en vänlig gest.


Jinny hade hyrt en pick-up där vi lastade upp oss bak på flaket med två stora tunnor fyllda med vatten och isblock. 5 vänner laddade med bunkar och vattenpistoler blev vi körda runt hela staden där vi slängde vatten på folk som stod laddade längs gatan med vattenpistoler, hinkar, vattenslangar och till och med brandslangar. Detta betyder att vi alla hela dagen ser ut som att vi just klivit ur dushen med kläderna på. Songkran är klart den roligaste helgen på hela året i Thailand!

Nu är det tillbaka till verkligheten, nytt år och nya tag. För mig var det bara en vanlig måndag, men med lite fler fina minnen med fina vänner.

En vecka in i april









Gårdagens middag blev bra, en flarra vin och en Hugo att dela den med. Pastan med getost, soltorkade tomater och ruccola var halvt dränkt i vitlök vilket var kanon då både jag och Hugo satt och snörvlade, hostade, nyste etc. Hugo tog dock en pizza och fick inte samma dunderkur mot sin förkylning som mig(jag mår seriöst mycket bättre idag!), han var däremot väldigt nöjd med vinet och mumlade "Mmm, ooost... nom nom, mm, oost" mellan tuggorna på pizzan.

Efter gårdagens shoppande var den där bikinin fortfarande och snurrade i tankarna så det fick bli dagens uppgift i samband med uppdrag lunch, att köpa den. Jag menar, hur ofta är det jag springer på en bikini som jag gillar och som dessutom passar(!), inte ofta. Det fanns liksom inget val trots att jag tvekade igår, jag behövde nog bara en stunds resonerande med mig själv. 

Jag hoppas på lite solsken imorgon så kanske jag tar mig ett dopp i poolen, har en bok att läsa så det vore inte helt fel att slappa lite på 11:e våningen imorgon. Hemma-semester liksom. Känner på mig att jag inte kommer åka från stan den här gången ändå, en dagstur hade dock varit kul. Får se om jag lyckas övertala någon. 

2 dagar till av ledighet, wohoo!

Drömmer lite, vila eller resa är frågan.



En dagstur hade varit något, drömmer om lite palmer(alltså såna som finns utanför stan, det finns gott om dem här med), sandstrand och god mat med goda vänner.
Vet dock inte om jag orkar, kollade på en ny bikini igår som jag funderar på att köpa. Det kanske är ett steg närmare en resa då i alla fall om den kommer så långt som hem till min lägenhet, jag menar, då är det inte så svårt att packa väskan.

Lägenheten är städad, förkylningen börjar ge med sig, magen kurrar efter lunch. En tur på stan kanske rensar tankarna och hjälper mig bestämma hur jag vill göra. Vi kör på det!

Tjingeling!

Hey hey and Happy Easter







Efter några dagars förkylning blev det påsk bara sådär. Folk drog ifrån stan, något även jag tänkt mig men med en hosta som fått mig sängliggande så blev det inte riktigt så. Ledig både fredag och måndag så vi får se vad som händer.

Tog mig en tur på stan för att få lite miljöombyte, köpte mig en ny tröja och åt lite mandelglass. Njöt av att se Bangkok i skymningen, och strosa bland köpcenter och marknader.

Ser film efter film, blir hungrig att kolla på Top Chef och lite middag börjar låta som en god idé. Fångar upp Hugo och ser till att vi två förkylda filurer tar oss ut ur uttråkningsbubblan och får i oss lite mat istället.

Gotta get ready and make myself pretty, off we go!

Och Glad Påsk förresten!

Dagarna går

Och plötsligt var det april!
(Hur i hela friden gick det till??)

Anledning till fråvaro: En paj kylfläkt i datorn och en IT-avdelning som glömde bort att jag bett dem ordna det.

Vad jag haft för mig under tiden när jag inte haft en dator:

























Så. Sammanfattningsvis: Hängt med vänner, lyssnat på massor av musik, tecknat lite, lagat lite mat, blivit bjuden på mat, haft en del utekvällar, haft en del innekvällar, njutit av åskan och regnet, njutit av solskenet, fikat lite, shoppat lite, jobbat i massor(hade en bild men den var så tråkig så jag struntade i den), åkt runt på stan, tagit en thaimassage, kollat på film(satte igång den där tvn och dvdn som stått orörd sedan jag flyttade in), städat en del, struntat i och städa en hel del. Ja, ni vet hur det är.

Livet rullar på trots att man inte har en dator liksom.

Nu börjar det dra ihop sig för att fundera över ledigheter och flygbiljetter hem, sånt där som hur många dagar ska man åka och vad man ska göra. Ska bli skönt att komma hem och slappna av lite och njuta av sommaren. Vissa dagar saknar man det lite, men det är så många dagar här som jag njuter av livet även om jag gnäller lite då och då. Ibland förundras man över hur bra man kan ha det även om det är mycket man fortfarande vill förändra.

Nu drar jag igång musiken på högsta volym och tar tag i middagen och städningen som jag planerat in såhär på söndagskväll.

Tjingeling!

RSS 2.0