Vilken vecka!

Jösses.

Tänk att det gått en vecka sedan jag kom hem till Bangkok. Det har varit händelser nonstop.

Jag landade på söndagen och var ut och käkade med Alex. Man behövde få ordning på tankar, känslor, jetlag, samtidigt som man var nyfiken på det senaste och ville ta in så mycket som möjligt. Jag är förvånad över att det inte blev kortslutning i knoppen. På kvällen så sprang jag över till Marcus och Jinny och kollade på film för att inte somna för tidigt, och de ville givetvis plocka i sig av det svenska godiset jag hade med mig.



Måndagen så kastades man in i jobbet igen. Med nybakta muffins och svenskt godis lockade man till sig kollegorna som knappt kunde hålla fingrarna i styr. Man uppdaterade sig och gick in ett work-mode, dock i en lägre hastighet än normalt. Dels pga att det inte spelade någon roll hur mycket kaffe man hällde i sig så var man ändå trött och dels för att lågsäsongen kommit krypande. Arbetstempot är lite mer lagom numera och man hinner med så mycket mer. Jag hade ändå över 100 mail att läsa samtidigt som man jobbade, jag är glad att det inte är något man behöver göra varje dag, pust.
Efter en lång dag på jobbet så åkte jag inte hem till Sutthisan utan tog först en tur till Phra Khanong, där jag möttes av en exalterad Anna. Då de åker till Sverige en månad har jag lovat att ta hand om fröken Jamas, deras katt. En genomgång i kattmat/kattlåda/elektriska prylar/nycklar/byggnaden/området senare så åkte jag hem för dagen. Puh. Det är tur att det är ett mysigt område och en riktigt fin pool.



Tisdagen så var endast jag och Alex på fotosupporten då Niklas tagit semester och dragit till Koh Samet med familjen. Tröttheten var tyngande och det blev lite övertid men allt gick som på räls i varje fall. Jag hade under morgonen packat min laptopväska för att flytta över det nödvändigaste inför min tid som roommate till Jamas. Den blev en aning "överpackad", om det nu finns ett sådant ord, och det var rätt knöligt att ha koll på grejorna. Detta resulterade i att jag stoppade ned plånboken rätt slarvigt och rätt dumt. Det ena ledde till det andra och på väg från jobbet måste den ha glidit ur väskan i taxin. Vi hade åkt till Wow Café för att äta middag och umgås och mitt goda humör sjönk ganska så snabbt. Det bjöds på öl och efter en lättare utekväll bar det av hemåt med lånade pengar.



Onsdagen börjades med att åka till Jamas då jag inte haft någon lust kvällen innan. Hon var skeptisk till min närvaro men det gick bra, jag bjöd ju på mat och sedan bar det av till jobbet för ännu en vardag. Under dagen spärrade jag mina kort och såg till att få ett nytt nyckelkort till jobbet. Att tappa plånboken är inte det roligaste, allt blir så omständigt. Det är tur att allt löser sig, dagen avslutades med att sova över hos katten och i det här läget behövdes det en hel del sömn. Jamas tycker dock att hon borde vara den som får all uppmärksamhet och visar det gärna med ett rätt tydligt kroppspråk.  



Torsdagen såg jag till att skaffa nytt kontokort, det var en lättnad att kunna ta ut pengar igen och se att allt var kvar. Vi hade sedan lyxen att jobba endast halvdag, så himla härligt att starta med kortvecka efter semstern! Tiden flög iväg och jag och Alex planerade in en lunchsväng. Han behövde dock skynda iväg för att ta emot sin nyinköpta tvättmaskin så jag hängde kvar på kontoret och avslutade lite mer. På väg därifrån fick jag en lustigt fråga från Marcus.
- Jomendu, du ska inte med på pojkflickeshow ikväll?
Måste säga att det är en lite lustig fråga att få av sin chef, men efter någon sekunds tvekan blev det ett
- Jomenvisst, varför inte!
Se länken för att komma till The Calypso Cabaret
http://www.calypsocabaret.com/ och http://en.wikipedia.org/wiki/Kathoey 
för lite mer info om pojkflickor i Thailand som är väldigt vanligt. Givetvis fick man ta kort också efter den makalöst häftiga showen. De var grymt snygga, grymt duktiga och grymt roliga! 



Fredagen(ledighet, åh så underbart det kan vara!) så käkade jag frukost med Alex och den nylandade Viktoria på Thong Lo. Vi tog en redig tur på stan innan vi åkte för indisk middag på Khao San Road. Jag lyckades få tag på en laserpekare för att kunna leka med katten, men ingen ny plånbok. På väg hemåt igen så ringde vi Marcus som firat midsommar på Hyde&Seek med flickvännen Steffie och vi åkte vidare tillsammans. Kvällen var ung och efter att ha delat på en flaska Smirnoff så kände vi oss nöjda med vår midsommar! Vilken kanondag det blev av det hela!

Lördagen kom med sömn och en rätt sen frukost. Vid halv fyra hade jag ätiti upp och var redo för en runda av shopping, en ny tröja och lite kvällsplanerande med en take-away-kaffe i handen är väl i stort sett hur mina lördagar brukar se ut. Efter en hel del sms-ande så fick jag ihop ett gäng på 7 som åt en sen middag tillsammans på K-Village.

Nu går lördagsnatten över till söndagsmorgon och jag sitter hemma i Sutthisan och surfar med en messmörsmacka och en blandad pott av dansmusik. Jag räknar med sovmorgon och shopping även imorgon för att ladda inför nästa arbetsvecka. Livet rullar och man vet aldrig vad nästa dag har att ge!

Ett tillägg...

... till min "vanesakslista":

Du äter med gaffel och Sked. Jo, precis, inte kniv, utan Sked.
Och man använder gaffeln till att putta upp maten på skeden som du sedan stoppar i munnen, alltså man stoppar nödvändigtvis inte gaffeln i munnen.

Vi västlänningar är tydligen mycket lustiga som tycker om att äta med gaffel och bara använder skeden för soppa. Tänk så många detaljer och olikheter man kan ha lite roligt åt, världen är underbar.

16 dagar av semester

Ja, det unnade jag mig, och inte nog med det. Det var hemma i Sverige.
Jag skulle vilja sammanfatta min semester med ett enda ord.

Fika.

Jag har fikat minst två gånger om dagen. Med eller utan familjemedlemmar(mestadels med). Det har varit kakor, muffins, mackor med massor av olika sorters pålägg, allt från ost och marmelad till salami och tzatsiki. Så mycket godsaker man ska hinna proppa i sig så man klarar sig, det dröjer till nästa gång.

Men Mums vad gott det var.

Men det var väl behövda två veckor av mys, kramar, kamrater, film, djur och skratt. Jag har verkligen vilat ut och nu kommer jag tillbaka till Thailand med ny energi. (Gissa vad jag gjorde först efter att ha duschat och packat upp väskan?! Kanske fika, hehe.....)

Det är många vanesaker man återgår till nu. Man slänger inte papperet i toaletten, man dricker inte kranvatten, man tänker i bath istället för kronor(dessutom känner man sig ganska rik med en hel orörd månadslön, muahaha), man åker bil istället för att köra den, man går på stora gallerior istället för Ica Nära och Statoil, man använder sandaler istället för stängda skor, man sopar undan istället för att dammsuga, man slår igång sin aircondition när man kommer hem och man ser till att ha både solbrillor och paraply när man går ut.

Det är lustigt, så många detaljer som skiljer sig. Från Sverige till Thailand, hemma, och hemma. 

Här kommer några godbitar från mina semesterdagar.



Man vet aldrig vad som dyker upp bland den friska luften och all grönska :)



Eller bland alla täcken och kuddar...



Man hann med en runda för studentgratulerande(Grattis Tim)...



Och världens bästa lillebror har både fyllt 16 och avslutat sina år på grundskolan!
(Lilla)Storasyster är stolt!




Och semestern avslutades med att baka muffins, så kan vi fika här i Bangkok också!

Tack för många underbara dagar därhemma, familjen är värd sin vikt i guld!

Imorgon är man tillbaka på jobbet och jag gissar att det hänt en hel del, ska bli så spännande!

Tjingeling!

RSS 2.0