Get a break, get balanced, get forward















Fina Koh Samet, med god mat, thaimassage, musik, vänner, fiske, eldshower, moppeturer. Tårna i sanden och tiden står stilla. Det blev en tur ändå, på söndagen följde jag och Nari impulsen att åka från stan då ingen av oss började jobba förrän på tisdagen efter påsken. Sagt och gjort, några dagar semester blev det när det ändå var påskledigheter.

I helgen firades det thailändska nyåret, Songkran, med massor av skoj.

Wikipedia säger om Songkran:
Man firar nyåret den 13-15 april och enligt traditionen slänger man stora mängder vatten på varandra för att möta det nya året ren och lycklig. Songkran firas överallt utomhus med att man sprutar vatten på allt och alla. Man slänger även vit färg (vatten blandat med talk, barnpuder). Att bli målad vit betyder lycka, att få vatten på sig betyder att man blir ren till det nya året. Alltså är bådadera en vänlig gest.


Jinny hade hyrt en pick-up där vi lastade upp oss bak på flaket med två stora tunnor fyllda med vatten och isblock. 5 vänner laddade med bunkar och vattenpistoler blev vi körda runt hela staden där vi slängde vatten på folk som stod laddade längs gatan med vattenpistoler, hinkar, vattenslangar och till och med brandslangar. Detta betyder att vi alla hela dagen ser ut som att vi just klivit ur dushen med kläderna på. Songkran är klart den roligaste helgen på hela året i Thailand!

Nu är det tillbaka till verkligheten, nytt år och nya tag. För mig var det bara en vanlig måndag, men med lite fler fina minnen med fina vänner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0