Solsemester!

Då var det dags igen. Sol, strand och fint umgänge!

Resan hit var lång och krånglig men väl här var allt värt det. Allt började med att vi blev påkörda bakifrån i en U-sväng 3 minuter efter att vi hyrt bilen. Efter det spillde jag hett kaffe över hela handen, Kitty hittade inte till min lägenhet och när Ake kört med oss ut ur Bangkok började det ryka under motorhuven. Heja heja! Allt var dock ok och vi körde vidare med Kitty bakom ratten som zickzackade mellan alla potthål i vägen. Väl framme klockan nio på kvällen hade vi missat sista bilfärjan över till ön och vi hade tre val.

1. Betala 3500 bath för att någon snubbe skulle skjutsa över oss till andra sidan med en fiskebåt och lämna bilen. De ville dock inte köra till vår strand utan bara till piren på andra sidan där det ändå inte skulle finnas någon taxi som kunde ta oss till hotellet på andra sidan ön.

2. Hitta ett rum för natten på fastlandet, oklart var det låg eller vad det skulle kosta oss.

3. Övernatta i bilen.

Det blev det sista och tredje alternativet. Efter en sen middag på en bar mitt ute i ingenstans med några fulla thailändare som sjöng kareoke så hamnade vi utanför Tesco Lotus (som Thailands Ica nära). Vid tolvslaget satte vi igång en dålig skräckfilm på Kittys laptop och åt godis och drack öl. Med tomtemössor på huvet som kostade 9 bath styck, det var ju under 20 grader ute.

Medan de andra somnade kunde jag inte slappna av utan läste bok hela natten fram till klockan 6 på morgonen då det var dags att ta sig till färjan. Väl över tog vi oss snabbt till hotellet som helt klart var värt det. Mysigt, soligt och lugnt. Med lite frukost i magen stekte vi oss röda i solen och hämtade oss efter gårdagens resa. Nu har vi 5 dagar till i paradiset, julafton imorgon ska firas under palmerna, kanske med ett glas vin i solnedgången.


Så, en thaimassage på det kanske?!

Kommentarer
Postat av: mammen

GOD JUL till er alla!
Njut av livet och semestern!
Massor med kramar från oss

2013-12-24 @ 11:02:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0